Companii Lifestyle Stiri

Cocktail Holidays lansează circuite în SUA, Iran, Argentina&Brazilia

13 nov. 2017 3 min

Cocktail Holidays lansează circuite în SUA, Iran, Argentina&Brazilia

Reading Time: 3 minute

Cocktail Holidays lansează circuite în Statele Unite ale Americii, Iran, Argentina&Brazilia, Rusia și Iordania în 2018, difersificând astfel oferta de programe de călătorie cu vizitarea unor obiective turistice. Turoperatorul mizează anul următor și pe dezvoltarea segmentului de turism individual și consolidează operarea pe charter în destinațiile Sharm el Sheikh, Croația și Muntenegru.

Dan Goicea, manager Cocktail Holidays, a arătat că există un trend al turismului individual este foarte puternic, astfel că mulți români își organizează singuri excursiile. “Mulți turiști spun că nu au nevoie de agenție. E relativ ușor, dar sunt și lucruri ascunse pe care nu oricine la are în vedere”, a declarat Dan Goicea, într-o conferință de presă. Reprezentantul Cocktail Holidays a explicat că turiștii trebuie să fie atenți la zborurile de legătură, spre exemplu, și a subliniat faptul că optimizarea timpului la destinație este foarte importantă. El a recomandat celor care nu au timp să studieze cu atenție informațiile despre călătorie – rute, zboruri, trasee tursistice, obiective de vizitat, să meargă în călătorie mai întâi cu o agenție de turism.

Dan Goicea a arătat că mulți dintre turiștii români preferă să mergă în excursii însoțiți de un ghid vorbitor de limba română, adaugând că priceperea românilor la limbi străine este mai mult un mit.

Noile destinații pentru circuite au fost alese la cererea clienților fideli Cocktail Holidays, cu experiență în astfel de programe turistice, care au vizitat deja toată Europa și vor să exploreze alte continente. Vacanțele au o durată de minimum opt zile și le oferă turiștilor ocazia să cunoască destinația în amănunt, cu ajutorul unui ghid specializat. Tariful unui astfel de circuit pornește de la 850 euro/persoană, au arătat reprezentanții Cocktail Holidays.  

În destinații în care organizează circuite și sejururi cu zboruri tip charter, 17 țări din Europa, Asia, Africa și America, turoperatorul și-a diversificat oferta de hoteluri pentru categoria de turiști care preferă transportul individual. Prețurile pentru o noapte de cazare încep de la 18 euro/persoană la un hotel de 4 stele, în regim self-catering. Cererea de cazări s-a dublat în 2017, față de anul anterior, și se estimează că în 2018 va reprezenta 20% din vânzările turoperatorului.

Numărul turiștilor Cocktail Holidays a crescut în 2017 cu 10%, destinațiile cele mai căutate fiind Tenerife și Sharm el Sheikh, cu pachete de la 580 de euro/persoană/cu toate taxele incluse.

Cele mai multe vacanțe s-au vândut însă pentru Grecia, Turcia și Spania, pentru care Cocktail Holidays a organizat chartere din patru orașe din România, cu o frecvență de unul-două pe săptămână. Turoperatorul estimează că va încheia anul cu un volum de vânzări de peste 16 milioane de euro.

Segmentul de chartere cuprinde și în 2018 destinații ca Sharm el Sheikh, relansată în primăvara acestui an și oferită și cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Tenerife, operată cu cele mai noi aeronave Tarom, Croația și cele tradiționale, Spania, Grecia, Turcia. Pentru al treilea an consecutiv, Cocktail Holidays oferă în lunile mai și septembrie vacanțe pe charter în Muntenegru, cel mai sudic fiord al Europei și unicul din Balcani. 

“Egiptul este o destinație foarte importantă din punct de vedere cultural. Totodată, Marea Roșie are un regim termic total diferit de Marea editeran și se poate opera în perioadda toamnă-iarnă-primăvară”, a arătat Dan Goicea.

Pachetele cu zbor din București, Cluj-Napoca, Iași și Constanța au fost lansate în luna noiembrie și au o reducere de până la 50% la tariful de cazare în perioada de Early Booking.

“Reducerile afișate în perioada de Early Booking sunt date de partenerii hotelieri din destinațiile aflate în oferta noastră de vacanță de vară. Le oferim, la rândul nostru, clienților noștri care vor să rezerve din timp vacanța de vară pe zboruri charter. Rezervarea din timp a vacanței are avantajul tarifului redus, dar are și avantajul alegerii pachetului dorit”, declară Dan Goicea.

Pentru sărbătorile de iarnă, turiștii Cocktail Holidays preferă în special orașele unde se organizează piețe de Crăciun și destinațiile calde. Piața de Crăciun la Lisabona și circuitul de revelion în Egipt “Croaziera pe Nil” s-au vândut în primele trei săptămâni de la lansare, întreaga ofertă a programelor de Crăciun fiind epuizată peste 90% în prezent. Pachetele de revelion sunt vândute în proporție de 70% în luna noiembrie, oferta Cocktail Holidays cuprinzând anul acesta, în premieră, vacanțe în Sharm el Sheikh și Cuba, pe lângă Thailanda, Maroc, Madeira, Antalya, Dubai și Abu Dhabi.

Prompt Service Travel Company activează de peste 24 de ani pe piaţa vacanţelor şi este unul dintre cele mai longevive branduri de turism din România. Cocktail Holidays este brandul turistic al Prompt Service Travel Company, lansat în urmă cu 11 ani. Turoperatorul a diversificat destinațiile de charter încă din 1995, când a introdus sejururile către Creta. Între timp oferta de chartere a Cocktail Holidays s-a dezvoltat, compania operând peste 25 de destinații charter în anul 2017. Din 2005, compania a început operarea charterelor din afara Bucureștiului. În prezent, Cocktail Holidays operează chartere din București, Cluj-Napoca, Iași.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: