fbpx
Lifestyle Stiri

Colecție inedită la IKEA2 min

03/04/2018 2 min read

author:

Colecție inedită la IKEA2 min

Reading Time: 2 minute

Producătorul suedez de mobilă, IKEA a anunțat lansarea unei colecții noi, create în colaborare cu designerul olandez Piet Hein Eek, care este disponibilă de astăzi în magazinul din Băneasa al companiei. 

„Industriell”, noua colecție lansată de IKEA în colaborare cu designerul olandez Piet Hein Eek include produse din lemn, sticlă, ceramică și textile. Designerul este cunoscut pentru abilitatea de a crea mobilier unic din lemn reciclat și pentru îmbinarea producției industriale cu personalizarea. Colecția Industriell și-a propus să schimbe uniformitatea producției de masă, prin crearea unei frumuseți imperfecte, păstrarea amprentei umane într-un produs, fără creșterea prețului.

„Se pare că IKEA și cu mine ne-am gândit la același lucru de foarte multă vreme, să creăm obiecte ce poartă amprenta umană, obiecte unice și personalizate, folosind un proces de producție industrială. Cea mai mare provocare a fost aceea de a păstra imperfecțiunile care dau obiectelor de artizanat individualitatea lor. Cel mai greu a fost să-i conving pe oamenii din fabrici să accepte brusc ceea ce ei percep de obicei, ca erori de producție”, spune Piet Hein Eek.

Nu există două produse la fel

Colaborarea între Piet și IKEA este centrată pe modalități prin care fiecare produs primește un caracter unic, prin variații de design, imprimeuri, culori și materiale naturale. Fiecare scaun, abajur, masă, pahar, farfurie, vază și chiar șervet de bucătărie din colecția Industriell are propria personalitate.

Karin Gustavsson, Creative Leader IKEA of Sweden, spune că echipa IKEA a fost curioasă să vadă cum s-ar reflecta abordarea lui Piet în noi produse, fabricate în masă. „INDUSTRIELL este despre păstra imperfecțiunile amprentei umane în producția în serie – într-un proces eficient din toate punctele de vedere.”

Proces de creație pornit din fabrică, pentru a evita risipa

Piet Hein Eek spune că ideea de a folosi materialele disponibile și a descoperi calitățile lor este ceea ce iubește cel mai mult la folosirea mobilierului recuperat. Acest mod de lucru, asociat cu filosofia IKEA de a începe creația din fabrică pentru a folosi cât mai eficient materialele și tehnicile de producție, este un aspect cheie al colecției.

„M-am concetrat mult pe reducerea deșeurilor în timpul producției,” spune Piet Hein Eek. „Să ne gândim la rafturi, de exemplu – sunt fabricate dintr-o singură bucată de lemn, iar unicul deșeu este praful. Așa lucrez și eu, dar acum este la cu totul altă scară. Este minunat.”

 

One Comment
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *