BizRemote by certSIGN Lifestyle Stiri

Comanzi mâncare și primești bonus o carte de gastronomie

29 apr. 2020 2 min

Comanzi mâncare și primești bonus o carte de gastronomie

Reading Time: 2 minute

Blid Locantă Românească din București oferă tuturor clienților care comandă de peste 100 de lei produse din restaurant câte o carte de gastronomie bonus din portofoliul propriu.

Deja, de Florii și de Paște, Blid a oferit celor care au făcut comenzi peste o sută de cărți, iar acum pune la bătaie încă 500 de exemplare din cele zece titluri pe care le are în portofoliu. Restaurantul a lansat un site dedicat livrărilor și a încheiat un parteneriat cu startupul BeeFast, livratorii care duc pachetele în tot Bucureștiul.

„La noi totul este legat: cercetările publicate pe site se materializează la Blid. Facem istorie pe pâine, cum ne place să ne lăudăm. Ne inspirăm din rețete vechi, le mai adaptăm la vremuri, dar meniul, care este extrem de scurt și se va schimba des, cuprinde și preparate gândite pentru a evidenția produsele locale. Am învățat, că pe lângă mâncare trebuie să spunem și povești și asta o să facem și acum, când ne reinventăm în contextual pandemiei”, spune Cosmin Dragomir co-owner Blid Locantă Românească și initiator GastroArt.

Titlurile puse la bătaie de editura GastroArt, parte a conceptului din care face parte și Blid Locantă Românească, sunt: „Bucătăria română 1865, carte coprinzătoare de rețete de bucate și buffet” de Christ Ionnin, „Rețete interbelice” de Constantin Bacalbașa, „Carte de bucate 1849” de Maria Maurer, „200 de rețete cercate de bucate, prăjituri și alte trebi gospodărești” de Mihail Kogălniceanu și Costache Negruzzi, „Bucătăreasa Națională, carte de rețete din Ardeal 1874” de J.C. Hințescu, „Pâinea aliment și simbol. Experiența Sacrului” de Varvara Buzilă, „Ospătăria lu’ Iancu – bucate vechi” de Dan Iancu, „Antologie de texte esențiale pentru istoria gastronomiei” de Cristina Andrei, „Cărticica meseriei de bucătar. Carte de bucate tiparita la Cluj în 1695” – traducerea, studiu introductiv & note explicative de Jozsef Lukacs, „Connaiseur fără ifose. Tot ce ai vrea să știi despre vin și ceva în plus” de Cezar Ioan.

Blid e parte a conceptului GastroArt care a dezvoltat gastroart.ro prima revistă online dedicată cercetării istoriei gastronomiei și a ospitalității românești, Editura GastroArt specializată în gastronomie, iar alături de vinul.ro și 2Chefs a inițiat și organizat Congresul Național de Gastronomie și Vin, Legea Ziua Națională a Gastronomiei și Vinului, Gala Gastronomiei  și Vinurilor din România și câteva zeci de conferințe cu tema: identitatea gastronomică românească.

2 Comments
  1. retete
    Excelente titluri si mai ales, extraordinare retete vechi de 150 de ani. Nu pot comanda mancare, dar incerc pe site sa comand macar cartile
  2. Ioana
    Buna ziua, daca nu sunteti din Bucuresti puteti comanda cartile de aici: https://www.bioshopromania.com/carti/

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: