Brand Focus Tech

Conceptul #gomobile dezvoltat de CertSIGN accelerează digitalizarea în companii, dar și în învățământul la distanță

20 mai 2020 4 min

Conceptul #gomobile dezvoltat de CertSIGN accelerează digitalizarea în companii, dar și în învățământul la distanță

Reading Time: 4 minute

Când aproape totul se face la distanță, de la procese de business, la educație, cum alegi soluția ideală pentru a obține cele mai bune rezultate? Este exact întrebarea la care certSIGN răspunde prin conceptul #gomobile, care integrează platformele de lucru colaborativ oferite de Microsoft și Google cu dispozitive mobile Samsung și automatizează procesul de configurare automată a acestora. Am discutat cu reprezentanții certSIGN despre avantajele acestui concept, dar și despre provocările digitalizării în învățământul la distanță, dar și în companii.

Care sunt principalele provocări în domeniul digitalizării ale perioadei pe care o traversăm?

Provocările au venit în aproape toate domeniile de activitate, de la nivelul companiilor, a sistemului de sănătate, al instituțiilor statului și chiar până la sistemul de învățământ, care a trebuit să încerce să se adapteze la o cu totul altă abordare decât până acum, și anume educația la distanță.

Care sunt factorii ce pot îngreuna această trecere de la un sistem de învățământ clasic, ca până acum, la unul în on-line?

Noul mod de a susține orele de clasă a adus cu sine și provocări ce au creat un impact substanțial în actul de studiu, iar noi am identificat câțiva factori. Factorul uman ar fi primul și se referă la nivelul de cunoștințe tehnice cu privire la utilizarea de platforme online de predare, atât de către profesori cât și de către elevi.

De asemenea, platformele pentru susținerea orelor de curs, în mare parte sunt alese preferențial în funcție de profesor. aspect care pune în dificultate elevul în perspectiva utilizării mai multor platforme simultan, precum și lipsa unui calendar integrat sub formă de orar care să plaseze orele de curs la nivel de săptămână.

Provocarea legată de dispozitivele utilizate, vine de la faptul că elevii nu au întotdeauna acces la un PC sau tabletă pentru a-și putea efectua orele de curs sau utilizează dispozitivul de companie al părintelui. Conectivitatea reprezintă și ea o provocare importantă, deoarece platformele implică disponibilitatea unei rețele de date pe de o parte, dar și calitatea serviciului oferit, deoarece discutăm despre video conferințe, pe de altă parte.

Și nu în ultimul rând securizarea dispozitivului și protejarea accesului neautorizat reprezintă o provocare ce nu a fost, în multe situații, luată în calcul fie de instituția de învățământ fie de către părinte.

De anul trecut promovați cu partenerul Samsung conceptul #gomobile. Cum l-ați adaptat la cerințele ce vin din zona educației?

Conceptul #gomobile dezvoltat de certSIGN a fost adaptat în mod particular pentru a răspunde la toate provocările existente dar și viitoare cu privire la modelul de învățământ la distanță. Soluția propusă de certSIGN are în vedere un concept integrat în care sunt incluse platforme de lucru colaborativ oferite de Microsoft și Google, dispozitive mobile Samsung și automatizarea procesului de configurare automată a acestora astfel încât atât profesorii cât și elevii să poată accesa facil modul de învățământ la distanță. Cum putem traduce pe scurt conceptul #gomobile din perspectiva învățământului la distanță, Power ON – Connect – Ready to learn!

Știm că soluția #gomobile a fost foarte bine primită la nivelul companiilor încă de anul trecut. Ce a oferit ea nou în contextul actual și căror tipuri de companii sau industrii li se adresează în mod special?

Digitalizarea proceselor prin prisma implementării unui program work from home se poate realiza utilizând soluțiile web de semnare și fluxuri de semnare electronică la distanță furnizate de certSIGN. Astfel, semnarea documentelor rezultate în urma finalizării unor procese se poate realiza utilizând semnătura electronică pe orice tip de dispozitiv deținut de utilizator, smartphone, tableta, laptop sau PC.

Recomandarea certSIGN este de a utiliza dispozitive mobile Samsung Galaxy S20, Note 10, S10 sau tablete Samsung Galaxy Tab S6 cât și dispozitive rigidizate Samsung XCover 4S, XCover Pro, Tab Active Pro. Dispozitivele flaghip suportă nativ tehnologiile Samsung DEX. Sub această formă, utilizatorul dispune de funcționalități 2 in 1 de dispozitiv mobil și laptop în același timp, fapt ce conferă o rată mare de adopție, dar și reducere substanțială de costuri.

În vederea acoperirii cerințelor de administrare dispozitive, certSIGN a integrat în acest concept tehnologii Samsung precum Samsung Knox Manage, soluție ce dispune de o sferă largă de funcționalități de configurare, securizare și administrare, Samsung Knox Configure pe zona de personalizare dispozitive și nu în ultimul rând Samsung Knox Platform for Enterprise pentru izolarea datelor și protecția lor atâta timp cât sunt stocate la nivelul dispozitivului mobil.

Cum vedeți evoluția conceptului în perioada următoare?

După cum vedem, Digitalizarea este un topic unanim acceptat în toate domeniile de activitate. Perioada următoare cu siguranță va dezvolta noi cerințe ca urmare a creșterii ratei de adopție a proceselor de lucru digitalizate la nivelul companiilor, iar focusul certSIGN este de a veni în sprijinul acestora prin oferirea unor soluții practice, gândite de a optimiza procesele creșterea nivelului de performanță.

Samsung și certSIGN sunt două nume de referință în acest moment în zona de tehnologie. Care ar fi direcțiile de business pe care vă veți concentra în continuare? Ce investiții aveți planificate?

Parteneriatul dintre Samsung și certSIGN a luat naștere din perspectiva oferirii unei alternative reale la procesele de lucru tradiționale prin implementarea unor proiecte mobile. Investițiile certSIGN vor fi în continuare direcționate spre dezvoltarea de soluții de digitalizare asigurând astfel tot ciclul de viață al unui document din momentul în care ia naștere, este semnat și ulterior arhivat.

Conceptul de #gomobile va aduce în mod constant elementul de noutate și soluții reale la provocările identificate, indiferent de domeniul de activitate. Afla mai multe AICI.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: