Companii

Conferinta anuala Ro-Boost SMEs

5 dec. 2015 2 min

Conferinta anuala Ro-Boost SMEs

Reading Time: 2 minute

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia va organiza conferinta anuala Ro-Boost SMEs – “Boosting Smart and Innovation-Driven Growth for Romanian SMEs”, in data de 7 decembrie 2015,  in Sala Albastra a Universitatii din Craiova.

Evenimentul este adresat reprezentantilor mediului antreprenorial de la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, care vor  avea posibilitatea sa descopere modalitatile pe care le au la indemana pentru a obtine finantari europene pentru afacerile lor.

In cadrul conferintei vor fi prezentate stadiul implementarii proiectului Ro-Boost SMEs – “Boosting Smart and Innovation-Driven Growth for Romanian SMEs”, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia si sursele de finantare actuale si viitoare, precum și modalitatea stabilirii de parteneriate prin intermediul Retelei Enterprise Europe Network.

Conferinta va avea loc sub egida Retelei Enterprise Europe Network  – o retea europeana prezenta in peste 40 de tari, care are ca scop sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri) in dezvoltarea potentialului inovator si de afaceri in vederea cresterii competitivitatii si dezvoltarii inteligente si durabile.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia este partener al Retelei  Enterprise Europe Network incepand cu anul 2015 si alaturi de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest, Tehimpuls, Centrul de Dezvoltare Arad si Universitatea din Craiova formeaza Consortiul “Ro-Boost SMEs”.

Obiectivul general al Consortiului “Ro-Boost SMEs” este dezvoltarea unei structuri de suport pentru IMM-urile din cele doua regiuni de dezvoltare, Sud-Vest Oltenia si Vest, ce formeaza Macroregiunea IV, prin intermediul careia urmareste sa furnizeze un set integrat de servicii de informare, suport si consiliere, care sa sprijine IMM-urile sa exploateze oportunitatile europene de dezvoltare a afacerilor in contextul Pietei Unice.

Astfel, IMM-urile sunt in permanenta sustinute cu informatii privind actiunile intreprinse la nivelul Comisiei Europene, proiectele finantate de Uniunea Europeana, politicile si schemele de finantare UE, organizarea de evenimente sau forumuri de afaceri la nivel european, vor primi sprijin in atragerea de investitii straine, dar si asistenta pentru transfer tehnologic si vor fi invitate sa participe la evenimentele organizate in cadrul Retelei Enterprise Europe Network.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: