Antreprenori by eMAG Business Companii Stiri

Investiții în turism: LuggageHero primește o finanțare de 329.000 euro

5 mai 2020 2 min

Investiții în turism: LuggageHero primește o finanțare de 329.000 euro

Reading Time: 2 minute

LuggageHero, rețeaua internațională de găzduire a bagajelor, a strâns 329.000 de euro în 48 de ore după lansarea campaniei de finanțare în regim privat pentru investitorii actuali. Campania de crowd-sourcing pe platforma Seedrs este în acest moment suprafinanțată la 360,000 de euro și va rămâne deschisă până la jumătatea lunii mai, a anunțat compania daneză.

„Aceste investiții ne vor ajuta să ne extindem în continuare, dar, mai mult decât atât, arată cât de optimiști sunt oamenii în privința revenirii turismului”, a declarat Jannik Lawaetz, CEO și co-fondator al platformei de găzduire de bagaje care operează în 40 de orașe mari din Europa și America de Nord. „Mărturisesc că inițial nu eram foarte sigur de felul în care va fi primită această campanie. Precum cele mai multe companii din zona turismului, afacerea noastră a fost aproape de blocaj. Dar imediat ce mi-am exprimat gândurile, oamenii au reacționat foarte pozitiv”, a adăugat Lawaetz.

Aproximativ 35% din cei peste 450 de investitori din această rundă sunt dintre cei care au participat și la prima campanie de finanțare, în 2019. De asemenea, Nordic Eye a investit din nou în startupul danez, suplimentând suma de anul trecut (1 milion de euro) cu încă 120,000 euro.
În această perioadă, LuggageHero a reușit să își păstreze dezvoltarea concentrându-se pe viitor și implementând multe dintre ideile care vor aduce o valoare adăugată atunci când călătoriile vor fi din nou în prim-plan, a mai spus Lawaetz. Este, de asemenea, ajutată de faptul că sediul central se află în Danemarca, o țară care a asigurat imediat susținerea micilor întreprinzători.

Anul trecut, compania a colectat 1.547.524 de euro din prima rundă de finanțare prin Seedrs. A folosit acest fond pentru a se extinde în 36 de noi orașe din Europa și America de Nord și a achiziționat competitorul american Knock Knock City pentru a asigura dezvoltarea în SUA. Scopul acestei runde de finanțare este să continue extinderea geografică și să dezvolte servicii adiacente. În acest moment serviciul de găzduire are peste 1000 de locații partenere, afaceri locale existente precum cafenele, hoteluri sau magazine. Din 2016 (anul lansării) și până în prezent a găzduit bagaje pentru mai mult de 2.2 milioane de ore.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: