Companii Stiri

TeraPlast cumpără 70% din acțiunile producătorului de ambalaje flexibile Somplast Năsăud

31 dec. 2020 2 min

TeraPlast cumpără 70% din acțiunile producătorului de ambalaje flexibile Somplast Năsăud

Reading Time: 2 minute

TeraPlast SA, compania-mamă a Grupului TeraPlast, a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni ale companiei Somplast SA din Năsăud, ca parte din strategia de dezvoltare a Grupului, alături de investițiile de peste 32 milioane de euro care se află în curs de implementare.

TeraPlast urmează să preia controlul asupra Somplast după primirea avizului de la Consiliul Concurenței. De asemenea, compania studiază perspectivele și altor tranzacții în România și în străinătate.

Încă de când am vândut Divizia Steel am anunțat că, pentru a crește valoarea firmei, avem ca obiectiv să creștem atât organic, cât și prin fuziuni și achiziții. Am decis achiziția Somplast deoarece este deja prezentă pe piața de folii pe care urmează să intrăm în 2021 odată cu investiția făcută de TeraPlast Folii Biodegradabile„, a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Achiziția este finanțată din vânzarea terenului pe care funcționa depozitul TeraPlast din Brașov, vândut recent cu 1,3 milioane de euro. Activitatea depozitului va fi relocată din ianuarie 2021 într-un spațiu din cadrul parcului industrial Electroprecizia din Săcele.

Dincolo de valoarea businessului, Somplast deține în Năsăud 20.000 de metri pătrați de hale, din care în prezent sunt utilizate doar 25%. Pe lângă produsele pe care le fabrică, compania este și reciclator autorizat de produse din polietilenă.

Grupul TeraPlast are aprobate pentru cofinanțare cu ajutor de stat proiecte de investiții în valoare de 31 de milioane de euro. Pentru acestea TeraPlast va primi în total 14,7 milioane de euro ajutor de stat. Acestea vizează extinderea capacității de producție a liniei de business Instalații și fabricarea de ambalaje biodegradabile. În urma proiectelor, vor fi create peste 200 de noi locuri de muncă.

TeraPlast a anunțat recent vânzarea liniei de business Profile de tâmplărie către producătorul și distribuitorul de profile pentru tâmplărie termoizolantă Dynamic Selling Group, pentru aproximativ 4,5 milioane de euro.

Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcții, fiind compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling și TeraPlast Ungaria.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: