Companii Stiri

Consiliul Concurenței a aprobat preluarea Somaco de către Holcim

31 oct. 2019 2 min

Consiliul Concurenței a aprobat preluarea Somaco de către Holcim

Reading Time: 2 minute

Holcim România și Oresa au finalizat procesul de achiziție prin care producătorul de materiale de construcții preia în proporție de 100% acțiunile companiei Somaco. Achiziția a primit autorizația Consiliului Concurenței în septembrie 2019.

Din data de 1 noiembrie, echipa Somaco este preluată de către Holcim România în familia de companii ce activează pe plan local și, totodată, în grupul LafargeHolcim.

Somaco furnizează soluții prefabricate pentru structuri industriale, comerciale, logistice și rezidențiale, soluții prefabricate pentru infrastructura rutieră, electrică și de apă-canal, precum și sistemul de zidărie și termoizolație cu BCA. În cadrul companiei lucrează aproximativ 900 de angajați în cele șase unități de producție locale: cinci fabrici de elemente prefabricate din beton în Teiuș, Timișoara, Târgoviște, Buzău și Roman, precum și o fabrică destinată producției de BCA în Adjud.

Cornel Marian, Managing Partner, Oresa

“După 11 ani de dezvoltare a companiei, Somaco a devenit parte dintr-un grup internațional puternic, LafargeHolcim. Echipa de management și angajații Somaco au muncit reușind să crească firma de peste cinci ori în această perioadă, atât organic prin investiții în tehnologie și în oameni, cât și prin două achiziții strategice care au permis dublarea capacității de producție și extinderea în piețe noi. Suntem încrezători că businessul și echipa Somaco va beneficia de oportunități multiple în cadrul LafargeHolcim, iar noul acționar va beneficia de platforma extraordinară pe care o reprezintă Somaco pentru dezvoltarea de soluții și produse inovatoare și creșterea accelerată în acest segment de piață în Romania” a declarat Cornel Marian, Managing Partner, Oresa.

Casa de avocatură Filip & Company a asistat grupul în vederea achiziției care a fost deja autorizată în septembrie 2019 de către Consiliul Concurenței.

“Suntem încântați că am putut să fim din nou alături de Holcim România, de această dată într-o achiziție importantă pentru grup și suntem convinși că această tranzacție va reprezenta unul din elementele cheie ale succesului susținut de care se bucură businessul lor în România”, a completat Alina Stancu Bîrsan, partener Filip & Company. 

Alina Stancu Bîrsan, Cristina Filip (parteneri, Fuziuni și Achiziții), Cătălin Suliman (partener, Dreptul Concurenței) și Ioana Roman (partener, Drept Imobiliar) au coordonat tranzacția și, totodată, succesul acesteia. Echipa de proiect le-a inclus pe Olga Niță (counsel), care s-a ocupat de negocieri și a coordonat echipa de due diligence, Georgeta Gavriloiu (counsel) care a supervizat și procedura de autorizare la Consiliul Concurenței a operațiunii și Andreea Bănică (associate).

Avocații Filip & Company au o vastă experiență în privatizări, tranzacţii de capital privat sau fuziuni şi achiziţii complexe pe piața locală.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: