Finanțe Stiri

Consiliul Investitorilor Straini are o noua conducere

18 iun. 2015 2 min

Consiliul Investitorilor Straini are o noua conducere

Reading Time: 2 minute

Comitetul Director al Consiliului Investitorilor Straini (FIC) a ales cei trei membri ai conducerii executive: presedintele – Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy Romania si doi vicepresedinti – Daniel Anghel, partener aspecte de ordin fiscal PricewaterhouseCoopers si Jean Valvis, presedinte si director general Valvis Holding.

Conducerea executiva a FIC are un mandat de un an pana in mai 2016, anunta Consiliul Investitorilor Straini, intr-un comunicat de presa.

Eric Stab, noul presedinte, a reiterat angajamentul FIC de a sprijini imbunatatirea mediului deafaceri, a dezvoltarii economice si a functionarii mecanismelor unei piete libere in Romania, in beneficiul comunitatii investitorilor si a societatii in general.

“Sunt incantat sa fiu ales presedinte al Consiliului Investitorilor Straini. FIC este o organizatie prestigioasa, recunoscuta de autoritati ca un partener serios de dialog si respectata ca o voce importanta a comunitatii de afaceri. Stiu ca ma voi bucura de sprijinul colegilor din Comitetul Director FIC cat si al celor din celelalte companii membre pentru ca prin contributiile lor sa ne asiguram ca Romania va ramane o locatie atractiva pentru investitori”, a declarat Eric Stab.

“Consider ca sistemul de a permite maximum doua mandate de cate un an pentru functia de presedinte este cat se poate de adecvat pentru o asociatie de tipul FIC. Pe de o parte, acest sistem evita identificarea intregii organizatii cu o singura persoana, iar pe de alta parte, permite valorificarea experientei si cunostintelor exceptionale pe care le detin membrii Consiliului nostru de administratie. In plus, activitatea la acest nivel presupune un consum mare de timp, timp “furat” celorlalte activitati profesionale sau familiale si este firesc ca aceasta sa fie asumata prin rotatie. A fost o mare onoare pentru mine sa exercit functia de presedinte al FIC intr-o perioada atat de plina de provocari”, a declarat Mihai Bogza, presedintele al carui mandat s-a incheiat.

Luna trecuta FIC a lansat editia din 2015 a Cartii Albe ”Reconstruirea increderii”, o radiografie a mediului de investitii din Romania si in acelasi timp un set de recomandari menite sa imbunatateascaacest mediu si sa-l faca mai atractiv pentru investitorii straini si romani deopotriva.

Presedintele FIC, Comitetul Director si intreaga organizatie vor lucra in acest mandat pentru promovarea recomandarilor si pentru indeplinirea obiectivelor cuprinse in Cartea Alba, se arata in comunicat.

Cateva dintre temele importante care se vor regasi pe agenda FIC in mandatul domnului Stab sunt: (1) continuarea dialogului cu autoritatile privind acele masuri si politici care au avut un impact pozitiv asupra cresterii economice; (2) incurajarea dialogului si a unor consultari cat mai ample cu autoritatile in privinta oricaror viitoare masuri cu impact asupra mediului de afaceri; (3) incurajarea investitiilor in sectoare cu potential mare de crestere; (4) un mediu de afaceri care sa contribuie la pastrarea stabilitatii macroeconomice si la dezvoltarea durabila a Romaniei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: