Companii Stiri Tech

Continental a finalizat extinderea de 27 mil. euro a centrului R&D din Iași

iul. 20, 2020 < 1 min

Continental a finalizat extinderea de 27 mil. euro a centrului R&D din Iași

Reading Time: < 1 minut

Grupul german Continental a finalizat lucrările pentru extinderea clădirii de birouri a centrului de cercetare-dezvoltare din Iași, care au început în aprilie 2019. Investiția s-a ridicat la 27 de milioane de euro.

Construcția nouă are 8 niveluri, o capacitate de până la 1.700 de locuri și cuprinde o zonă de testare și validare completă a produselor dezvoltate în cadrul companiei, precum și spații de relaxare, săli de conferință, bucătării. La Continental Iași lucrează 2.000 de persoane.

„Prin extinderea centrului de cercetare și dezvoltare deja existent, rădăcinile pe care le avem în Iași devin mai puternice, mai stabile. Este o dovadă și o promisiune atât față de noi cât și față de comunitatea locală și regională că suntem aici, la bine și la greu. Contextul actual este unul deosebit, imposibil de prevăzut în orice analiză de risc, însă am reușit să finalizăm tot ce ne-am propus”, spune Marian Petrescu, managerul locației Continental Iași.

Specialiștii din Iași sunt implicați în elaborarea de tehnologii de vârf din industria auto, printre care unități de control a geamurilor și trapei, aplicații de navigație și multimedia.

Tot aici se lucrează și la primul sistem de frână vacuumless brake „one box design” din lume, care sporește eficiența procesului de frânare folosind un design compact. În parteneriat cu mediul universitar local și internațional, specialiștii din Iași lucrează și la proiecte dedicate orașelor și mașinilor inteligente, capabile să crească eficiența, siguranța și confortul condusului.

„Continental continuă să ofere încredere cercetării și dezvoltării din România. Proiecte inovatoare care vizează conducerea autonomă și conectivitatea în industria automotive, precum și folosirea de competențe noi ca dezvoltarea securității cibernetice sunt tot atâtea teme la care inginerii din Iași își aduc contribuția pentru a face mobilitatea mai inteligentă, mai curată și mai sigură”, arată Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: