Companii Business Tech

Continental România pregătește investiții de 150 mil. euro în România

17 mart. 2022 2 min

Continental România pregătește investiții de 150 mil. euro în România

Reading Time: 2 minute

Continental România a făcut investiții de aproximativ 150 de milioane de euro în 2021, continuând demersurile din ultimii ani, în care a investit în echipamente de ultimă generație și în crearea de noi tehnologii pentru sectorul automotive.

Compania, cu 17.500 angajați în România, își desfășoară activitatea în fabricile din Timișoara (anvelope, automotive și ContiTech), Sibiu (automotive), Nădab (ContiTech) și Carei (ContiTech) și în centrele de inginerie din Timișoara (automotive și ContiTech), Sibiu (automotive) și Iași (automotive).

Investiții Continental în sedii și echipamente

Pentru 2022, Continental Romania are planificate investiții în valoare comparabilă cu cele de anul trecut, atât în ceea ce privește extinderea sediilor, cât și în noi echipamente pentru centrele de inginerie și pentru fabricile de anvelope, de componente electronice și ContiTech din țară.

Angajații noștri creează valoare, iar munca lor este vizibilă în toate activitățile pe care le întreprindem. Ne poziționăm strategic pentru dezvoltarea de tehnologii inovative și fabricarea de produse pentru viitorul autovehiculelor. Centrele de cercetare și dezvoltare din țară, pe care le-am extins în ultimii ani, precum și unitățile de producție susțin dezvoltarea și fabricarea de noi tehnologii și produse care transformă industria automotive într-un spațiu de inovare continuă”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Dezlipirea diviziei Powertrain 

Anvelope de ultimă generație, curele de transmisie, conducte de aer condiționat din aluminiu, furtunuri pentru inducția aerului, precum și de încălzire/ răcire, produse și tehnologii electronice de siguranță pasivă și activă, radare și senzori, instrumentare de bord, unități electronice și tehnologii inovative software, atât pentru industria automotive, cât și pentru orașele inteligente, toate acestea fac parte din proiecte la care lucrează echipele din România.

Compania a încheiat anul 2021 cu peste 17.500 de angajați în România. Diferența față de numărul de angajați înregistrat la finalul anului precedent (peste 20.100 la final de 2020) o reprezintă finalizarea procesului care a vizat dezlipirea diviziei Powertrain de grupul Continental, transformată în compania Vitesco Technologies, listată la bursă in 2021.

Peste 2 miliarde de euro investite în România

În perioada 1999 – 2021 Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi.

Continuăm trendul din ultimii ani, reușind să atragem specialiști și experți, atât în centrele de cercetare și dezvoltare, cât și în unitățile de producție. Și în acest an ne dorim să urăm «Bun venit!» unui număr considerabil de angajați și un «Mulțumesc» pentru întreg efortul depus până acum tuturor colegilor noștri”, a adăugat Lucia Brădean-Iliescu, Head of Country Human Relations Continental România.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: