Tech

Regii romani ai jocurilor de pe Facebook

29 apr. 2013 2 min

Regii romani ai jocurilor de pe Facebook

Reading Time: 2 minute

Ce se intampla atunci cand aduni in acelasi loc mai multi dezvoltatori romani de aplicatii si le ceri sa isi foloseasca dibacia? Ai toate sansele sa te alegi cu unul dintre cele mai profitabile jocuri din istoria Facebook.

Popularitatea retelelor sociale nu mai ia prin surprindere pe nimeni. Vorbim deja de peste un miliard de utilizatori de Facebook in toata lumea, iar in Romania de aproximativ 5,6 milioane de utilizatori. Din totalul romanilor care intra pe internet, doi din trei au si un cont de Facebook. Una dintre cele mai eficiente unelte de fidelizare ale retelei dezvoltate de Zuckerberg este platforma interna de gaming. In medie, unul din patru utilizatori de Facebook acceseaza aceste aplicatii, ceea ce se traduce prin nu mai putin de 250 de milioane de gameri “de ocazie”.

Piata este uriasa, iar jucatorii precum Zynga si King inoveaza in mod constant pentru a castiga o felie cat mai mare din placinta jocurilor. Smartphone-urile au devenit tot mai accesibile publicului larg, pe fondul unei game tot mai variate propuse de producatorii de telefoane. In Romania exista peste un milion de smartphone-uri, iar cifrele sunt in continua in crestere. Din 720 de milioane de smartphone-uri pe plan mondial, 210 milioane sunt folosite si pentru jocuri, iar in Romania aproximativ 1 din 3 posesori de smartphone se joaca pe telefon.

Tocmai aceasta este miza King, al doilea jucator din industria jocurilor de pe Facebook, dupa Zynga. King, care initial s-a axat exclusiv pe dezvoltarea de jocuri pentru Facebook, si-a intors privirea spre piata de mobile, iar romanii au avut un rol decisiv in acest sens.

Articolul poate fi citit integral in varianta tipartia a revistei Biz nr. 247. Revista este disponibila la chioscurile indoor din retelele Inmedio, supermarketuri si in reteaua de benzinarii Agip.
Abonamentul pe un an la revista Biz este 100 RON (TVA inclus). Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta la adresa gabriela.matei@revistabiz.ro

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: