Companii Stiri

Covalact a câștigat litigiul în cazul unei sancțiuni de la Consiliul Concurenței

7 ian. 2021 2 min

Covalact a câștigat litigiul în cazul unei sancțiuni de la Consiliul Concurenței

Reading Time: 2 minute

Covalact, asistată de avocații de la Schoenherr și Asociații SCA, a câștigat litigiul privind contestarea amenzii aplicate companiei de către Consiliul Concurenței, în cauza Retail I.

În anul 2015, în urma unei investigații derulate pe piața de retail, Consiliul Concurenței a sancționat 4 retaileri și pe furnizorii acestora (inclusiv Covalact) cu amenzi în valoare totală de 35 milioane Euro. Sancțiunile au fost aplicate în legătură cu o pretinsă încălcare a regulilor de concurență constând în fixarea prețurilor de revânzare.

Covalact a contestat decizia de sancționare a autorității de concurență și este prima dintre toate companiile sancționate care a obținut o soluție favorabilă definitivă, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Litigiul inițiat de Covalact a implicat aspecte extrem de complexe, atât de drept substanțial (prin raportare la normele de concurență și de drept european), cât și procesual. Curtea de Apel București, precum și Înalta Curte de Casație și Justiție au dat câștig de cauză companiei. Soluția instanței de recurs a fost pronunțată după respingerea cererii Consiliului Concurenței de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) cu o întrebare preliminară și a suspendării judecății, până la soluționarea de către CJUE a altei întrebări preliminare, într-un dosar paralel.

Covalact

„Mulțumim echipei Covalact pentru încrederea în echipa noastră și pentru cooperarea excelentă pe parcursul acestui proiect. Rezultatul favorabil clientului nostru reflectă corecta evaluare a situației particulare în care s-a regăsit Covalact în cadrul acestei investigații”, a spus Georgiana Bădescu, partner în cadrul practicii de dreptul UE și dreptul concurenței a Schoenherr și Asociații SCA și coordonatoarea echipei de avocați implicate în acest proiect.

Serviciile furnizate de Schoenherr și Asociații SCA au acoperit definirea strategiei de urmat în acțiune, precum și asistarea și reprezentarea clientului în fața instanțelor de judecată. Echipa de avocați implicată în acest proiect a fost coordonată de Georgiana Bădescu (partner, EU & competition) și i-a inclus pe Iustin Armașu (managing attorney at law, dispute resolution), Nora Olah (senior attorney at law, dispute resolution) și Mona Banu (senior attorney at law, EU & competition).

Schoenherr este o firmă regională de avocatură, activă în Europa Centrală și de Est și Europa de Sud Est, unde operează 15 birouri. Firma este prezentă în România de 25 de ani, oferind servicii de asistență juridică în principalele arii de practică relevante pentru activitatea companiilor locale și multinaționale.

Credit foto: Photo 112222851 © Oleg DudkoDreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: