Lifestyle Stiri

Crame mici, vinuri mari

07/05/2019 3 min read

Crame mici, vinuri mari

Reading Time: 3 minute

Investițiile în crame mici și mijlocii sunt tot mai des intâlnite în România, iar consumatorul român începe să fie din ce în ce mai interest de vinurile locale. Auzim tot mai des de crame românești care la primul impact nu ne sunt cunoscute, dar ajungem să le recunoaștem fie că auzim de ele de la prieteni sau le vedem în meniunile restaurantelor sau wine barurilor în care mergem.

Iubitorii de vinuri vor putea să deguste 230 de vinuri liniștite și spumante și de a le afla poveștile chiar de la proprietarii sau enologii cramelor în care au fost produse la salonul de vinuri și turism viticol „ReVino Bucharest Wine Fair”, în perioada 11 – 13 mai 2019, la hotel Novotel în București. Evenimentul este organizat de CrameRomania.ro și Revino.ro și se află la a patra ediție.

“Auzim din ce în ce mai mult de asocierile dintre vinuri și diverse tipuri de mâncare, de vinurile spumante care se potrivesc în orice moment al zilei sau de cele pe care le putem consuma ca aperitiv. Și mai sunt situații în care în discuțiile cu prietenii sau colegii noștri, aflând mai multe detalii despre vinurile românești descoperite de ei ne dăm seama că încă mai avem multe de degustat și descoperit. Promovăm vinul românesc de mai bine de cinci ani prin proiectele crameromania.ro și revino.ro și am pus întotdeauna accent pe soiurile autohtone și pe turismul viticol la noi în țară” spune Alina Iancu, inițiatoarea proiectelor Revino.ro și CrameRomania.ro.

Ediția din acest an a ReVino Bucharest Wine Fair găzduiește 36 de expozanți, producători și importatori de vinuri din România și de peste hotare.

“Evenimentul ReVino Bucharest Wine Fair, ajuns la a patra ediție, vine în completarea acestora și dă posibilitatea pasionaților și specialiștilor să deguste vinuri premium de la crame mici și mijlocii din România. Însă nu vor lipsi nici importatori cu vinuri internaționale. Ne bucurăm de vinurile lumii și apreciem evoluția calitativă a vinurilor locale”, spune Alina Iancu.

Zilele de sâmbătă și duminică sunt dedicate celor care vor să afle mai multe informații despre vinurile românești și internaționale de calitate sau vor să afle cum pot vizita cramele din România de la biroul de turismul viticol. Programul este între orele 12.00 – 20.00, iar biletele se pot achiziționa online și la intrare. Ziua de luni, 13 mai, este dedicată în exclusivitate sectorului HoReCa, astfel încât specialiștii din industrie să aibă posibilitatea unei atmosfere profesionale de degustare și de afaceri. Profesioniștii din domeniu au acces gratuit, în baza unei înregistrări online www.winefair.revino.ro .

“Conceptul de a organiza o zi dedicată întâlnirilor de business ia amploare. Este nevoie de astfel de inițiative pentru facilitarea parteneriatelor de afaceri. Astfel, ziua de luni este dedicată degustărilor de vinuri și discuțiilor profesionale între reprezentanții HoReCa, turism, presă și reprezentanții cramelor”, continuă Alina Iancu.

Salonul de vinuri este completat de masterclass-uri educative cu diferite teme prezentate de specialiști, enologi sau proprietari de crame. Masterclass-urile sunt o categorie de workshopuri la care poate participa oricine, în baza unui bilet de intrare, în care specialiștii vorbesc despre importanța tipului de pahar din care degustăm vinul, despre evoluția vinului, dar și despre tipurile de vinuri spumante produse prin diferite metode.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă