Companii Stiri

Cramele Recaș, afaceri de peste 38 de milioane de euro

16 iul. 2019 2 min

Cramele Recaș, afaceri de peste 38 de milioane de euro

Reading Time: 2 minute

Producătorul de vin Cramele Recaș a înregistrat o cifră de afaceri de peste 38 de milioane de euro în anul 2018, devenind astfel liderul pieței de vinuri din România

Cramele Recaș, unul dintre primii producători de vin din România a atins anul trecut o cifră de afaceri de peste 38 de milioane de euro, rezultat care o clasează pe primul loc pe piața de vinuri din România. Mai mult, compania face performanță și peste hotare, fiind cel mai mare exportator de vinuri din țară. Astăzi, jumătate din vinul îmbuteliat de Cramele Recaș este destinat exportului, majoritatea fiind țări cu piețe mature în ceea ce privește consumul de vin: Anglia, Germania, Suedia, SUA, Canada, dar și în Japonia, Coreea sau Malaezia.

„În prezent, la Cramele Recaș vorbim despre mai mult de 22 de milioane de sticle vândute pe an, jumătate pe piața internă si jumătate la export, vinuri din toate categoriile, de la cele de retail la super-premium, liniștite și spumante deopotrivă. Pe viitor, dorim să profităm de faptul că o bună parte dintre viile noastre au atins maturitatea de rodire de peste 20 de ani, ceea ce ne permite sa facem vinuri extraordinare calitativ, iar atenția noastră se îndreaptă în mod special către noua generație de consumatori (milenialii). Ne dorim să venim în întâmpinarea gusturilor lor cu vinuri moderne, în care tradiția se împletește cu inovația și cu versatilitatea pe care o cere acest public deosebit de exigent”, spune Gheorghe Iova, co-acționar Cramele Recaș.

Cramele Recaș înregistrează o capacitate de producție de aproximativ 32 de milioane de litri pe an. Compania expoatează o suprafață de 1.150 de hectare din podgoriile Recaș și Miniș, situate în județele Arad și Timiș. 25 de soiuri de struguri sunt expoatate anual aici, iar din ele se produc vinuri pentru cele 45 de mărci comerciale distribuite atât în țară, cât și în străinătate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: