Finanțe Stiri

Credit Europe Bank Romania, profit brut de 8 mil. euro

17 mart. 2017 < 1 min

Credit Europe Bank Romania, profit brut de 8 mil. euro

Reading Time: < 1 minut

Credit Europe Bank Romania a încheiat anul financiar 2016 cu un profit brut de 8 milioane de Euro și o rată de solvabilitate de peste 18%.

În privința cardurilor, ținta pentru 2017 este la fel de ambițioasă, banca dorindu-și o creștere a vânzărilor cu 20% și o cifră de afaceri cu peste 15% mai mare față de anul trecut. Pentru atingerea acestui scop, la sfârșitul lui 2016, banca a lansat un nou produs, denumit “Ferrari Card”. Prin introducerea acestui card, Credit Europe Bank acoperă acum întregul segment de carduri (CardAvantaj, Optimo Card, Ferrari Card), arată banca, într-un comunicat de presă.

“Pe segmentul retail, sub brandul CardAvantaj, cardurile de credit au continuat să fie principalul motor de creștere. Numărul acestora a crescut cu 50%, iar cifra totală de afaceri în această zonă a crescut cu 15% comparativ cu 2015”, a declarat Yakup Cil, CEO al Credit Europe Bank Romania.

În 2016, depozitele totale ale clienților au crescut cu 18%, apropiindu-se de nivelul de 700 milioane de Euro și asigurând, de asemenea, o bază bine diversificată.

“Privind în perspectivă, suntem încrezători în capacitatea noastră de a ne continua creșterea profitabilă atât în 2017, cât și dincolo de acest an. Principalele noastre preocupări vor fi și în 2017 creșterea segmentului de carduri, precum și activitățile de creditare a firmelor mari și a IMM-urilor”, a completat Yakup Cil.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: