Stiri

Probleme majore în alimentarea cu energie electrică în nord-vestul României

8 ian. 2021 < 1 min

Probleme majore în alimentarea cu energie electrică în nord-vestul României

Reading Time: < 1 minut

Au fost probleme majore în alimentarea clienților cu energie electrică în mai multe județe din nord-vestul României.

Au fost afectate și orașele Sibiu, Cluj-Napoca, Turda, Bistrița Năsăud

Combinatul Chimic Azomureș s-a oprit de urgență și a degajat în aer un nor de culoare brună.

„Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță. Vom reveni cu detalii. O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roșcat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațile de producere a acidului azotic. Menționăm că nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, a anunțat combinatul.

Au fost afectate șase județe – Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba, Sibiu.

Oamenii din orașele transilvănene – Cluj-Napoca, Bistrița, Sibiu, Târgu-Mureș, Turda spun că le-au fost afectate centralele de încălzire și aparatele electrocasnice din cauza fluctuației de tensiune.

Transelectrica: este o avarie care a fost remediată

 „Este vorba despre o avarie de sistem pe interconexiuni. Deocamdată nu ştim exact cauzele, dar le vom analiza. Este o problemă zonală, în nord-vestul ţării. Alimentarea cu energie a fost restabilită aproape în totalitate în acest moment (la ora 16:20)”, au precizat responsabilii Transelectrica.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: