Finanțe Stiri

Credite pentru IMM-uri de la Banca Românească

19 ian. 2017 2 min

Credite pentru IMM-uri de la Banca Românească

Reading Time: 2 minute

În urma semnării Acordului de Plafon de garantare IMM dintre Banca Românească şi EximBank, clienţii IMM au acum la dispoziţie o nouă gamă de soluţii de creditare necesare pentru realizarea investiţiilor sau pentru susţinerea activităţii curente.

Clienţii IMM pot opta pentru soluţii de creditare cu o durată a creditului de maxim 5 ani (în cazul produselor pentru proiecte de investiţii), maxim 12 luni (în cazul creditelor pentru activitate curentă) sau maxim 24 luni (în cazul scrisorilor de garanţie bancară), anunță Banca Româneasca, într-un comunicat de presă.

Prin încheierea Acordului de Plafon de garantare IMM, Banca Românească beneficiază din partea EximBank de un plafon în valoare de 20.000.000 lei.

“Acest acord semnat cu EximBank este o confirmare a angajamentului celor două instituţii financiare pentru dezvoltarea IMM-urilor din România şi implicit pentru consolidarea evoluţiei economiei”, a declarat Cosmin Călin, Director Executiv Banca Românească, Divizia Corporaţii şi IMM.

“Clienţii IMM care derulează activitatea cu susţinere de la Banca Românească au la dispoziţie o valoare maximă a garanţiei individuale de 1,5 milioane lei, iar procentul garantat este de maxim 80% în cazul creditelor de investiţii, sau de maxim 70% în cazul creditelor pentru susţinerea activităţii curente, procent valabil şi pentru scrisorile de garanţie bancară”, a declarat Cosmin Călin, Director Executiv Banca Românească, Divizia Corporaţii şi IMM.

”Ne bucură faptul că Banca Românească a decis să se implice alături de EximBank într-un parteneriat care răspunde nevoilor de finanţare ale companiilor româneşti şi creează premisele pentru utilizarea  extinsă  a garanţiilor emise în numele şi contul statului român, pentru o direcţionare eficientă a fondurilor publice către economia reală. Invităm aşadar şi alte bănci comerciale să valorifice oferta noastră, beneficiile oferite de Plafonul de garanţii IMM facilitând diversificarea soluţiilor de finanţare a proiectelor IMM-urilor autohtone pe termen scurt şi mediu, susţinând în acelaşi timp şi atingerea ţintelor de performanţă specifice instituţiilor bancare”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: