Finanțe Stiri

Credite pentru stimularea exporturilor

19 mai 2015 < 1 min

Credite pentru stimularea exporturilor

Reading Time: < 1 minut

Banca Comerciala Romana (BCR) a obtinut o linie de credit comercial de 50 milioane de dolari de la IFC in cadrul Programului de Finantare a Comertului Global („GTFP”), care sprijina comertul in pietele emergente prin acordarea de garantii partiale sau totale pentru tranzacțiile comerciale individuale garantate prin ratingul triplu-A al IFC.

Participarea la program va permite BCR sa isi extinda aria de acoperire la bancile din intreaga lume, pentru a sustine intrarea companiilor romanesti pe noi piete, precum si pentru a spori legaturile comerciale pe teritoriul intregii Uniuni Europene si in afara acesteia. BCR a aderat la program in calitate de banca emitenta.

„Ne concentram pe sprijinirea exportatorilor si a productiei bazate pe lantul de aprovizionare pentru ca am vazut o crestere economica bazata pe export excelenta, precum si companii care isi reduc riscurile mentinand in acelasi timp cifra de afaceri. Ne-am angajat sa ajutam progresul economiei, in special prin utilizarea intermedierii financiare pentru a stimula comertul si spiritul antreprenorial”, a declarat Sergiu Manea, vicepresedinte Corporate & Markets al BCR.

„Prin programul nostru de finantare a comertului, IFC directioneaza finantarea atat de necesara catre economii care au nevoie sa extinda oportunitațile comerciale globale pentru firmele locale”, a spus Marcos Brujis, Director IFC pentru Industrie Globala, grupul Institutii Financiare.

IFC, membra a Grupului Bancii Mondiale, este cea mai mare institutie de dezvoltare globala axata exclusiv pe sectorul privat. Lucrand cu intreprinderi private in circa 100 de tari ne folosim capitalul, experienta si influenta pentru a ajuta la eliminarea saraciei extreme si pentru a promova prosperitatea comuna. In anul financiar 2014 am asigurat finantare de peste 22 miliarde de dolari pentru a imbunatati calitatea vietii in tarile in curs de dezvoltare si pentru a aborda cele mai presante provocari pentru dezvoltare. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.ifc.org.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: