BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Credite rapide pentru antreprenorii care contribuie la combaterea efectelor crizei COVID-19

27 apr. 2020 2 min

Credite rapide pentru antreprenorii care contribuie la combaterea efectelor crizei COVID-19

Reading Time: 2 minute

Companiile care oferă produse sau servicii pentru criza sanitară primesc rapid finanțare în cadrul programului factory by Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank adaptează programul de creditare factory dedicat afacerilor la început de drum, pentru a veni și în sprijinul antreprenorilor care dezvoltă produse sau servicii care contribuie activ la lupta împotriva efectelor crizei sanitare. Astfel, ideile de afaceri care oferă produse sau servicii utile în această perioadă vor fi analizate cu prioritate și vor primi rapid finanțarea astfel încât să să își poată implementa ideea imediat, anunță banca, într-un comunicat de presă.

Potrivit Raiffeisen, Fabrica de idei este deschisă până pe 18 mai 2020 tuturor antreprenorilor care au o idee sau un business care prin serviciile sau produsele oferite sprijină sau contribuie la bunăstarea comunității, spre exemplu:

– producția de accesorii medicale de protecție (măști de unică folosință, halate de unică folosință, mănuși etc.);

– producția dispozitivelor de izolare/protecție medicală de tip izolete, corturi medicale etc.;

– producția de substanțe pentru curățare/igienizare

– producția bunurilor alimentare și nealimentare de bază, inclusiv produse agricole

– servicii de transport/livrare

– servicii de curățenie/dezinfecție;

– cursuri online, servicii IT care să permită prestarea muncii la distanță și aplicații mobile care să ajute în contextul actual

– farmacii și fitofarmacii.

Mai multe detalii: în ghidul creditului prioritar și în regulamentul concursului

„Cu toate ca sunt o parte importanta a comunitatii din care fac parte, startup-urile si IMM-urile sunt cele mai vulnerabile companii in fata pandemiei provocate de noul coronavirus.  Am descoperit insa multi antreprenori care au reusit sa se adapteze acestei crize si au cautat modele noi  pentru a se reinventa si pentru a-si ajuta comunitatea. De aceea, ne-am dorit ca prin programul factory sa le venim in ajutor acestor antreprenori care ii ajuta pe cei din linia intai si sa contribuim la sustinerea economiei. Astfel, o parte din cele 5 milioane de euro puse la dispozitia starup-urilor prin programul factory vor fi acordate exclusiv proiectelor care ofera solutii in contextul pandemiei COVID – 19”, a declarat Raluca Nicolescu, director Aria IMM la Raiffeisen Bank.

„Cu toate că sunt o parte importantă a comunitățîi din care fac parte, startup-urile și IMM-urile sunt cele mai vulnerabile companii în fața pandemiei provocate de noul coronavirus.  Am descoperit însă mulți antreprenori care au reușit să se adapteze acestei crize și au căutat modele noi  pentru a se reinventa și pentru a-și ajuta comunitatea. De aceea, ne-am dorit că prin programul factory să le venim în ajutor acestor antreprenori care îi ajută pe cei din linia întâi și să contribuim la susținerea economiei. Astfel, o parte din cele 5 milioane de euro puse la dispoziția starup-urilor prin programul factory vor fi acordate exclusiv proiectelor care oferă soluțîi în contextul pandemiei COVID – 19”, a declarat Raluca Nicolescu, director Aria IMM la Raiffeisen Bank.

Noile date ale desfășurării programului factory by RAIFFEISEN BANK sunt următoarele:

  • Etapa 1 (înscrierea proiectelor): până pe 18 mai;
  • Etapa 2 (evaluarea proiectelor): până pe 22 mai;
  • Etapa 3 (interviuri pentru susținerea proiectelor înscrise): până pe 24 iulie; proiectele care se încadreaza în categoria finanțării rapide vor fi tratate cu prioritate.

Pentru eficientizarea procesului de evaluare, participanții care au afaceri ce oferă soluțîi sau produse necesare pentru această perioadă trebuie să completeze chestionarul COVID – 19, disponibil în secțiunea dedicată înscrierilor. Ideile însoțite de acest formular vor fi analizate cu prioritate de echipa factory by RAIFFEISEN BANK, care vă susține, ulterior, interviuri online cu antreprenorii finaliști, pentru a detalia împreună planul de afaceri propus. Antreprenorii care trec de etapa interviului vor afla în termen de 7 zile dacă proiectul lor vă fi sau nu finanțat.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: