Antreprenori by eMAG Stiri

Profituri crescute cu rapiditatea unei livrari Sameday Courier

30 iul. 2015 2 min

Profituri crescute cu rapiditatea unei livrari Sameday Courier

Reading Time: 2 minute

 Sameday Courier (simbol bursier SDAY) a anuntat un profit pentru primul semestru al acestui an de 488.000 lei (circa 111.000 euro), mai mare decat cel înregistrat în întregul an 2014 (aproximativ 102.000 euro).

Octavian Badescu„Fata de perioada similara din 2014, profitul din primul semestru  din 2015 este mai mare cu peste 30%. Abordam însa rezultatul cu echilibru. Tinand cont de marimea companiei, astfel de variatii nu sunt surprinzatoare, un ecart de ordinul zecilor de mii de euro în plus sau în minus fiind normal în acest context”, a declarat Octavian Badescu, antreprenor și fondator al Sameday Courier.

În ceea ce priveste cifra de afaceri din primul semestru al anului curent, aceasta a atins valoarea de 4,41 milioane lei (aproximativ 1 milion de euro), în crestere cu 28% fata de perioada similara a anului precedent. Creșterea cifrei de afaceri a provenit din toate liniile de business, ponderea cea mai mare fiind generata de curieratul local, cu precadere de cel cu livrare în aceeasi zi.

Potrivit managementului companiei, cele mai multe solicitari provin din domeniul medical, din segmentul de e-commerce, dar si livrarile neadresate din partea retailerilor. Peste 50% din volumul business-ului este realizat în Bucuresti.

„Dupa integrarea sistemului Lokko, am devenit numarul 1 in livrarile instant pe componentaLucian Baltaru colaborarii cu restaurantele care au externalizat acest serviciu si cu agregatorii de food-delivery. Ca urmare, gestionam sute de comenzi de acest tip zilnic”, a declarat Lucian Baltaru.

„Piata de curierat este în crestere, probabil ca în acest an se va situa în jurul valorii de 350 milioane euro.”, a evaluat Badescu.

Pentru acest an, managerii Sameday Courier estimeaza o creștere a cifrei de afaceri a companiei peste media pieței, urmand sa se atinga un volum între 2 și 2,5 milioane euro și o profitabilitate de doua cifre.

La jumatatea lunii februarie a acestui an, Sameday a devenit primul operator romanesc de curierat rapid listat pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. În prezent, actiunile Sameday Courier se tranzactioneaza la un pret de 8,73 lei, capitalizarea bursiera a companiei care opereaza acest brand (Delivery Solutions SA) fiind de 8,73 milioane lei.

Foto 1: Octavian Badescu, ‎Founder of Sameday Courier
Foto 2: Lucian Baltaru, Managing Director at Sameday Courier

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: