Analize Stiri

35% din continutul TV si video este vizionat la cerere

8 sept. 2015 2 min

35% din continutul TV si video este vizionat la cerere

Reading Time: 2 minute

Studiul Ericsson ConsumerLab TV & Media 2015 analizeaza modul in care obiceiurile de consum TV si video se schimba, consumatorii dedicandu-si din ce in ce mai mult timp urmaririi continutului la cerere. Din 2012 pana acum, s-a inregistrat o crestere de 71% in ceea ce priveste urmarirea continutului video pe smartphone. A crescut si timpul de vizionare alocat continutului generat de utilizatori, 1 din 10 persoane isi petrec peste 3 ore pe zi pe YouTube.

Consumatorii petrec acum 6 ore pe saptamana urmarind seriale, emisiuni TV si filme la cerere, timp care s-a dublat din 2011 pana acum. Luand in considerare continutul video inregistrat si descarcat, peste 35% din continutul TV si video este vizionat acum la cerere.

In acelasi timp, platformele dedicate continutului generat de utilizatori contribuie la cresterea numarului de consumatori care acceseaza continut TV si video online. 1 din 10 consumatori urmaresc YouTube mai mult de 3 ore pe zi, iar 1 din 3 consumatori considera ca este foarte important sa poata accesa altfel de continut si pe televizorul din casa. In plus, studiul arata ca vizibilitatea din ce in ce mai mare a platformelor de tip YouTube a dus si la o crestere in popularitate a continutului video de tip educativ si didactic, consumatorii vizionand astfel de continut timp de 74 de minute pe saptamana.

Alte rezultate importante ale studiului Ericsson ConsumerLab TV & Media 2015 includ:

Urmarirea la rand a mai multor episoade ale aceluiasi serial a devenit o parte importanta a experientei de vizionare TV si video.

Dificultatea de a gasi continut interesant. Jumatate dintre consumatori care se uita la televizor spun ca nu pot gasi continut pe care sa-l urmareasca zilnic.

Diferite abonamente, diferite atitudini. 22% dintre consumatorii care nu au avut vreodata un abonament TV platesc deja pentru servicii OTT (over-the-top).

Televiziunea traditionala ramane inca foarte populara, in principal datorita posibilitatii de a urmari competitii sportive sau transmisiuni in direct, dar si pentru valoarea sa sociala.

Intregul studiu poate fi accesat la pagina:

http://www.ericsson.com/res/docs/2015/consumerlab/ericsson-consumerlab-tv-media-2015.pdf

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: