fbpx
Management Stiri

Creșteri salariale în primul semestru al anului

04/08/2017

author:

Creșteri salariale în primul semestru al anului

În prima jumătate a acestui an, angajații din mediul privat s-au bucurat de o creștere salarială medie cu 7%.

În primele șase luni ale anului, angajații din mediul privat au beneficiat de salarii și bonusuri mai mari, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, după cum arată studiul „Workforce Index”, realizat de Smartree. Salariile medii din sectorul privat au înregistrat, în primele șase luni, o creștere cu 7%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Principalele industrii unde au crescut salariile sunt: producția componentelor auto, domeniul farma și cel de dezvoltare software.

Tot studiul realizat de Smartree arată că și numărul angajaților s-a majorat, în medie, cu 13% în prima jumătate a anului, în principal datorită contextului macroeconomic favorabil, respectiv a creșterii economice înregistrate în primul trimestru al anului.

“Printre piețele ȋn care numărul de angajați a crescut constant se află centrele de cercetare și dezvoltare din domeniul auto și nu numai, zona de BPO sau cea de dezvoltare software. Acestea sunt deja cunoscute pentru extinderea permanentă și pentru faptul că oferă salarii peste media altor sectoare. Totuși, angajări s-au făcut și ȋn retail sau pharma. Industriile ȋn care numărul de angajări s-a menținut constant ȋn prima parte a anului au fost cea de textile, materiale de construcții sau servicii financiare”, spune Adrian Stanciu, CEO al Smartree.

Românii care lucrează în mediul privat și-au luat și mai multe zile de concediu de odihnă, dar și medical, în ultimele șase luni. Mai exact, cu 15 respectiv 5% în plus față de aceeași perioadă a lui 2016. Bonusurile medii oferite de companii au cunoscut același trend pozitiv, înregistrând o evoluție de 13% în pima parte a anului. Ceea ce înseamnă și o creștere a bunăstrării angajaților cu același procent.  

          

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE