Stiri Tech

Criptomonedele sunt încă o taină mare

24/06/2019 2 min read

Criptomonedele sunt încă o taină mare

Reading Time: 2 minute

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea, iar insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. 

Rata de adopție a criptomonedelor la nivel global este în scădere, în ciuda faptului că celebrități ca Johnny Depp și influenceri YouTube ca PewDiePie le folosesc. Până acum, o persoană din cinci (81%) nu a cumpărat niciodată criptomonede, fapt ce subliniază cât de departe suntem de a fi acceptate ca o formă obișnuită de plată sau de investiție.

Un studiul Kaspersky arată că multe persoane își doresc să folosească criptomonede, dar lipsa de cunoștințe în acest domeniu îi împiedică. În plus, mulți dintre cei care credeau că știu cu ce au de-a face, au decis apoi să înceteze utilizarea. Astfel, aproape o cincime (18%) dintre respondenți s-au oprit pentru că a devenit prea complicat din punct de vedere tehnic.

„Este clar că răspândirea la nivel de masă și creșterea segmentului de criptomonede sunt ținute pe loc
de natura vulnerabilă a tehnologiei”, spune Vitaly Mzokov, Head of Commercialization la Kaspersky. „Chiar dacă există un mare apetit pentru folosirea lor, nu e tentant să-ți dai banii către „ceva” ce nu înțelegi în totalitate și în care nu ai încredere. Având în vedere că siguranța investiției este de importanță crucială pentru oameni, este vital ca ei să poată lua singuri măsuri pentru a o proteja. Ca în cazul oricărei amenințări cibernetice, nimic nu poate înlocui vigilența. Dacă vreți să schimbați criptomonede, fiți atenți la siguranța conturilor și a parolelor. Dacă urmăriți o investiție pe termen lung sau să folosiți criptomonedele pentru plăți, atunci păstrați-le într-un loc sigur și folosiți mai multe portofele. De asemenea, încurajăm companiile din acest domeniu să se organizeze corespunzător,
pentru a demonstra că sunt capabili să protejeze investițiile clienților”, arată oficialul Kaspersky.

Lipsa unei înțelegeri adecvate ar putea să ducă la neîncredere în capacitatea criptomonedelor de a păstra în siguranță banii utilizatorilor. De exemplu, aproape o treime (31%) dintre respondenți au afirmat că le consideră volatile și trebuie să fie mai stabile înainte de a se hotărî să le folosească. De asemenea, este foarte răspândită ideea că aceste criptomonede vor dispărea la un moment dat. O treime dintre respondenți (35%) cred că sunt o modă trecătoare. Chiar dacă, poate, vârful interesului pentru criptomonede a trecut, mai există încă cerere de a utiliza
această tehnologie. 14% dintre cei chestionați au spus că, deși nu folosesc criptomonede în prezent, ar vrea să facă acest lucru, pe viitor. Mai există, însă, îndoieli – unii consumatori cred că le-ar putea pune în pericol finanțele personale. Infractorii pot folosi criptomonedele după bunul plac, 19% dintre participanții la studiu spunând că s-au confruntat cu atacuri cibernetice asupra caselor de schimb. Infractorii creează, de asemenea, false portofele electronice în care atrag oamenii să-și investească banii, 15% dintre consumatori fiind victime ale fraudelor cu criptomonede.

 

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă