Companii Lifestyle

Crowdfunding pentru nationala de curling

19 apr. 2016 3 min

Crowdfunding pentru nationala de curling

Reading Time: 3 minute

Echipa nationala de curling a lansat un proiect pe Sprijina.ro, pentru a strange fondurile necesare participarii la Campionatele Europene de la Ljubljana. Bugetul estimat de echipa pentru a-si asigura aceasta prezenta istorica in competitie se ridica la 5.000 de euro, bani care trebuie stransi in urmatoarele doua saptamani.

Adrian Dobos, Stefan Bodea, Cristian Matau, Bogdan Taut si Gabriel Timus activeaza in domenii diferite, dar ii leaga acelasi tel: pasiunea pentru curling. Asta i-a determinat pe pionierii acestui sport in Romania sa isi asigure, pana acum, din fonduri proprii, finantarea bazei materiale, de la antrenamente si pana la deplasari la campionate. Insa, lipsa unui patinoar specific in Romania conditioneaza antrenamentele echipei nationale de curling in tarile vecine, precum Ungaria, Cehia sau Slovacia, iar asta face ca intreg procesul sa fie foarte costisitor. De altfel, potrivit reprezentantilor echipei nationale, campionatele Romaniei de curling au loc la Budapesta sau la Bratislava, cele mai apropiate locuri cu gheaţa pentru competitii de profil.

Pentru acest an, cei cinci membri ai echipei nationale de curling a Romaniei si-au propus sa aiba o participare istorica la editia 2016 a Campionatului European, care se va desfasura in perioada 25 aprilie – 1 mai la Ljubljana. Insa, aceasta tinta presupune cheltuieli pentru transport, cazare, masa, onorariu antrenor, inchirierea ghetii, achizitionarea echipamentelor si realizarea antrenamentelor. Bugetul estimat pentru asigurarea cheltuielilor necesare participarii la competitie pentru intreaga echipa se ridica la 5.000 euro, bani pe care cei sportivii vor sa ii obtina prin intermediul platformei Sprijina.ro.

”Acest sport a fost introdus in Romania acum sase ani de un entuziast, Allen Coliban, care a reuşit sa-şi convinga caţiva prieteni sa participe la aventura aducerii unui sport nou in tara noastra. Astazi exista deja trei echipe de fete si cinci echipe de baieţi, Federatia Romana de Curling, ce numara peste 50 de membri, dar si un campionat naţional. Noi ne pregatim acum pentru Campionatele Europene de la Ljubljana, in divizia C, deocamdata, si, pentru a ne asigura participarea in competitie, avem nevoie de sprijinul romanilor, iar orice ajutor este binevenit”, declara Adrian Dobos.

Pentru a-si atinge telul, pionierii curlingului in Romania au initiat doua proiecte pe platforma de crowdfunding Sprijina.ro, unul intitulat ”Romania at the European Curling Championship”, lansat pe 4 aprilie, al carui termen expira pe 25 aprilie, data plecarii la Ljubljana, iar cel de-al doilea, ”Romania la europenele de curling”, a fost lansat pe 11 aprilie si are ca termen limita pentru strangerea fondurilor data de 1 mai, ziua incheierii competitiei.

Pana in prezent, echipa nationala de curling a reusit sa obtina, prin intermediul celor doua proiecte inscrise pe Sprijina.ro, circa 20% din suma necesara.

”Proiectele sportive au inceput sa aiba din ce in ce mai multa sustinere in crowdfunding-ul autohton. Observam ca tot mai multi romani cu initiativa vor sa sustina performanta si sa contribuie financiar pentru a-i ajuta pe sportivi sa isi indeplineasca visele. Si acum, cei care vor sa vada Romania la Campionatele Europene de Curling au ocazia sa ii sustina financiar pe membrii echipei, prin intermediul platformei Sprijina.ro. Cei cinci sportivi au fost inspirati si au lansat doua proiecte, in limba engleza si in limba romana, care au acelasi scop: strangerea fondurilor pentru campionat. Initiativa lor ii va ajuta astfel sa atinga mai repede suma necesara si sa ajunga si la cei de peste hotare care vor sa ii sprijine financiar”, declara Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro.  

In functie de valoarea finantarii, contribuabilii vor primi echipamentul oficial, insigne, carti postale trimise de echipa direct de la Ljubljana sau chiar un loc onorific in lotul Romaniei şi deplasarea impreuna cu tricolorii la Campionatele Europene, recompensa oferita celui care va oferi intreaga suma necesara deplasarii echipei la competitie.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: