Stiri

Cu ușile închise, podcastul despre stările de burnout, anxietate și depresie

24 mai 2021 2 min

Cu ușile închise, podcastul despre stările de burnout, anxietate și depresie

Reading Time: 2 minute

Perioada în care ne aflăm, munca de acasă, munca de la birou sau pur și simplu ”noua normalitate” așa cum a fost descrisă aduce provocări noi pentru fiecare individ. Fie că vorbim despre burnout, despre prea multă muncă, despre stresul dintre cei 4 pereți de acasă sau frica de a te duce la birou. Sau această oboseală acumulată în ultima perioadă.

Despre toate aceste probleme lumea trebuie să vorbească. Iar una din modalitățile de a auzi cum trec alte persoane peste această perioadă este podcastul.

Costin Cocioabă a lansat seria de podcasturi ”Cu ușile închise”, o discuție unde diferite personalități media, dar și oameni de online vin să povestească cum trec aceștia peste perioada în care ne aflăm.

Podcasturile ”Cu ușile închise” se desfășoară pe aplicația Clubhouse. Acest mediu a fost ales tocmai pentru că nu contează imaginea în aceste zile, dar mai mult contează mesajul care este transmis în aceste discuții. Pe lângă aceasta, aplicația Clubhouse este ușor de folosit.

Cum a fost ales numele ”Cu ușile închise” pentru acest podcast

« Cu ușile închise » este, de fapt, o piesă de teatru existențialistă într-un act, din 1944, scrisă de Jean-Paul Sartre despre trei personaje care se trezesc într-o cameră misterioasă fără oglinzi. Cele trei personaje sunt, de fapt, decedate, iar camera despre care acestea află la final că sunt închise pentru eternitate este, de fapt, iadul lor și își reproșează unul altuia păcatele comise în viață.

Teatrul Național spunea într-o comunicare înainte de premiera din 2007 (Constantin Dinulescu, Carmen Ionescu și Iuliana Moise) despre această piesă de teatru că este un spectacol despre noi, despre viața noastră, despre visele și neîmplinirile noastre, despre trădări și fericire. „Infernul sunt ceilalți”. Oare?

Marius Manole și Teo Trandafir printre invitați

Marius Manole a fost prezent la prima ediție a podcastului, urmat de Teo Trandafir în cea de-a doua ediție. Și antreprenorul Valentin Radu a participat la eveniment.

Următoarele ediții le puteți afla din pagina emisiunii.

Photo 209475558 © Piero Cruciatti | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: