BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Cum folosim cele 80 de miliarde de euro obținute de România la Bruxelles?

23 iul. 2020 < 1 min

Cum folosim cele 80 de miliarde de euro obținute de România la Bruxelles?

Reading Time: < 1 minut

Cele 80 de miliarde de euro obţinute de România la Bruxelles reprezintă aproape jumătate din PIB-ul României şi trebuie să intre în industrii inovative, creative, care să aducă plus valoare, consideră Liviu Rogojinaru, secretar de stat pentru Mediul de Afaceri în Ministerul Economiei.

„Toţi aceşti bani trebuie băgaţi în industrii inovative, creative, în Artificial Intelligence, în industrii care să aducă plus valoare mare. E-commerce-ul poate să fie un acest gen de activitate. Dacă nu vom fi suficient de capabili să cheltuim aceşti bani pe lucruri care să fie replicatoare de bunăstare, să aducă în continuare bani cât mai mulţi, cu cât mai multă inteligenţă şi cu cât mai mult adaos comercial ne va fi nouă greu. Cam 34 de miliarde de euro din cele 80 de miliarde ar trebui să vină către partea economică directă, către IMM-uri, dar şi către cei mari. O să fie programe în continuare şi pentru marii contribuabili. De asemenea, o mare parte din sumă se va duce către drumuri, şcoli, spitale. Este momentul în care trebuie să ieşim cât mai mult pe pieţele internaţionale şi să arătăm că suntem buni, noi, ca firme româneşti”, a declarat Rogojinaru, la o conferință organizată de Profit.ro.

România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene pentru relansarea economică în contextul pandemiei COVID-19.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: