Opinii Management

Cum mi-am testat abilitățile de coaching și învățare prin cross-learning

10 oct. 2017 4 min

Cum mi-am testat abilitățile de coaching și învățare prin cross-learning

Reading Time: 4 minuteVictor KellerAbilitățile grafice ale unui designer se pot dovedi a fi utile și în alte departamente, cu siguranță. Am creat un grup de studiu în care un tester, un front-end developer și doi membri ai echipei de content au fost inițiați în Photoshop. Iată cum s-a desfasurat procesul de învățare.

De Victor Keller

Fiecare progresează în ritmul propriu. Unii sunt auto-didacți, alții mai puțin. Însă pentru fiecare se ivește la un moment dat nevoia de a împărtăși din experiența cu alții.

Am fost mereu curios care sunt abilitățile mele de trainer și nu am ezitat să le pun la încercare. Am vrut să înțeleg ce probleme întâmpină colegii mei și mi-am propus să-i învăț să le depășească într-o manieră ușoară și eficientă (cu toții avem task-uri și proiecte zilnice). Mi-am propus să îmbin teoria cu practica și, nu în ultimul rând, să testez abilitățile mele de coaching.

La acel moment însă nu aveam juniori în departamentul nostru de design, nimeni pe care să învăț. Acest lucru nu m-a descurajat și m-am întrebat: ce instrument e folosit în toate celelalte departamente: Photoshop.

Mi-am întrebat colegii dacă sunt de acord să participe și, din prima, s-au arătat încântați și deschiși să accepte provocarea. Și astfel, mai ușor decât m-aș fi așteptat, a luat naștere grupul nostru de studiu.

1
Smaranda Hritcu (F/E Developer), Loredana Constantin (Content Marketing), Eli Vîrlan (Tester), Daniela Anehei (Content Editor)

Structura cursului

Sunt UI/UX Designer autodidact și am parcurs până acum numeroase cursuri, tutoriale, video-uri și cărți atât în timpul liber, cât și prin sprijinul acordat de Grapefruit prin learning. Această experiență m-a ajutat să creionez o structură consistentă a cursului, cu o tema relevantă în fiecare din cele 12 săptămâni. Am căutat să fiu cât mai simplu și direct, cu focus pe eficiență și punere în practică:

Prima parte: o sesiune live de 2 ore, cu exemple practice și amuzante și un review detaliat al principalelor tool-uri pe care le vor folosi pe parcusul practicii.

Partea a doua: un mic test pentru a le permite să pună în practică cele învățate, pentru ca informația proaspăt asimilată să se întipărească în memoria de lungă durată.

Bonus: în unele cazuri procesul a constat și în parcurgerea unor materiale redactate. Am creat un document cu principii generale de design, astfel ca ei să se simtă confortabili cu subiecte precum teoria culorilor, griduri sau alte noțiuni de bază. De asemenea, le-am oferit un mic tutorial de editare a imaginilor și Photoshop Etiquette.

Ultima parte: un test de final, în care și-au putut pune în practică toate tehnicile învățate precum și creativitatea.

Prima și cea de-a doua parte s-au petrecut o dată pe săptămână: lecții face-to-face și tema pentru următoarea săptămână.

Mai jos puteți vedea un mic preview al documentului:

2

Mi-am dorit ca ele să învețe Photoshop folosind exemple din activitățile noastre zilnice, pentru ca, la final, acest curs să le ușureze și să accelereze procesul de lucru.

Lecțiile și progresul

Ținând cont că e doar un curs introductiv, mi-am propus ca fetele să învețe instrumentele și tehnicile de bază așa cum trebuie. Lecțiile au inclus:

  • Citirea principiilor generale de design
  • Configurarea Photoshop și a extensiilor: cum să îți aranjezi workspace-ul, layer-erele, cum să creezi un canvas nou pentru diferite tipuri de proiecte, instalarea extensiei GuideGuide
  • Tool-urile Move, Autoselect, Marquee, Magic Wand, adăugarea de layer masks, Crop, adăugarea de imagini și alte elemente și convertirea lor în Smart Objects
  • Tool-ul Brush și cum să instalezi unele noi, Clone stamp, grandieți, moduri de blending, salvarea imaginilor pentru web și compresia lor
  • Editarea imaginilor folosind Adjustments și cum să valorificăm imaginile de o calitate slabă
  • Shapes și crearea lor, Pen tool , Type tool
  • Swatches, editarea lor, scheme de culori și unde pot fi găsite, ajustări, blurring și realizarea unui efect out of focus, cum să caute inspirație
  • Efecte Blending Options

Pentru exercițiul final, au realizat un poster pentru angajarea unui Junior Graphic Designer, care ar fi urmat să fie postată pe Facebook. Fetele au fost nevoite să gândească copy-ul și modul în care va arăta design-ul, și, în același timp, să folosească cât mai multe din tehnicile învățate.

Rezultatele:

3
Creat de Eli Vîrlan
4
Creat de Loredana Constantin
5
Creat de Daniela Anehei

Victor Keller este UI/UX Designer Grapefruit

 

 

 

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: