Lifestyle Stiri

Cum plătesc românii mâncarea comandată online?

29/03/2017 2 min read

Cum plătesc românii mâncarea comandată online?

Reading Time: 2 minute

Mai bine de 30% dintre românii care comandă mâncare online optează pentru plata cu cardul și doar sub 2% aleg să plătească cu bonuri de masă.  

Numărul românilor care optează pentru plata cu cardul atunci când comandă mâncare online este în creștere, potrivit datelor furnizate de foodpanda.ro, o platformă de food ordering disponibilă și în România. Astfel, în primele două luni ale acestui an, o treime dintre cei care au comandat mâncare online, au ales această modalitate de plată, dintre care 25% au optat pentru plata online, cu cardul, iar restul de 5% au achitat prin POS mobil. În ceea ce privește valoarea medie a comenzilor, la nivel național, aceasta s-a situat la aproape 63 de lei pentru comenzile plătite online cu cardul, respectiv 61 de lei pentru cele achitate cu POS mobil.

„Rezultatele lunilor ianuarie – februarie ale acestui an ne determină să credem că va exista o creștere constantă a plăților cu cardul pe tot parcursul lui 2017. Cea mai mare evoluție a avut-o valoarea totală a sumelor achitate online cu cardul, care a înregistrat o creștere de 28% în primele două luni ale lui 2017, față de anul anterior”, spune Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Potrivit informațiilor companiei, sub 2% dintre cei care își comandă mâncarea online, optează pentru plata cu tichetele de masă. Media bonurilor folosite pentru plata unei comenzi plasate pe foodpanda este de circa 6 tichete.

Bucureștenii, clujenii și timișorenii folosesc cel mai des plata cu cardul pentru achitarea preparatelor culinare comandate. În ceea ce privește valoarea medie a comenzilor achitate cu cardul, aceasta diferă în funcție de fiecare oraș în parte. Astfel că, cei din Capitală, achită prin intermediul cardului, în medie, 64 de lei per comandă, în timp ce locuitorii din Cluj-Napoca și Timișoară plătesc, în medie, 52 de lei, respectiv 42 de lei pentru o comandă.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă