Stiri Tech

Cum poți valorifica timpii ”morți” de actualizare software

14 mai 2021 2 min

Cum poți valorifica timpii ”morți” de actualizare software

Reading Time: 2 minute

Actualizările dispozitivelor nu sunt necesare doar pentru a avea acces la noi funcții sau interfețe, ci ajută la menținerea unui nivel ridicat de securitate. Furnizorii testează periodic pentru a găsi noi potențiale vulnerabilități care ar putea fi exploatate de atacatori. Instalarea la timp a actualizărilor poate servi drept o modalitate de apărare eficientă împotriva atacatorilor cibernetici. Acest timp de inactivitate poate crește, de asemenea, productivitatea oamenilor și poate ajuta la bunăstarea lor. 

În acest context, Kaspersky a lansat campania „Pain in the neck”, explorând atitudinea utilizatorilor față de actualizarea dispozitivelor. Potrivit unui studiu coordonat de compania rusească de securitate informatică, instalarea actualizărilor este considerată o sarcină plictisitoare de rutină și jumătate dintre respondenți o amână constant. În același timp, însă, patru din zece respondenți (40%) recunosc că timpul petrecut așteptând ca actualizările să se finalizeze poate fi folosit în mod productiv și fac asta zi de zi.

Plimbări, relaxare, gătit

Respondenții sunt de acord că timpul petrecut așteptând ca dispozitivele să se actualizeze e prețios, 40% spunând că acest lucru poate fi folosit în alte scopuri, chiar dacă le afectează productivitatea, iar 39% chiar se bucură de pauza oferită de actualizări.

În general, utilizatorii preferă să facă altceva în timp ce se instalează actualizările. De exemplu, atunci când dispozitivele lor nu sunt disponibile, 31% dintre respondenți (44% în România) încearcă să se oprească și să se relaxeze (se uită la televizor sau citesc o carte), 18% (13% în România) își distrag atenția prin gătit și 9% preferă sportul sau să meargă la plimbare (7% în România). Aproape un sfert dintre respondenți (23%) continuă să facă ceea ce făceau (20% în România), trecând pur și simplu la un alt dispozitiv.

De ce amâni actualizarea

În ciuda beneficiilor unor astfel de pauze, atunci când primesc notificări de actualizare pe dispozitivele lor, 50% amână de obicei instalarea (44% în România). Cel mai popular motiv este că utilizatorii sunt ocupați la serviciu (30%), urmat de faptul că nu doresc să înceteze să folosească dispozitivul în acel moment (26%), iar un sfert (25%) nu doresc să închidă aplicația pentru a-i permite să se actualizeze. 63% (71% în România), însă, nu văd niciun rău în a lua o pauză.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: