Lifestyle Stiri

Cum să găsiți cele mai ieftine bilete de avion?

3 nov. 2016 2 min

Cum să găsiți cele mai ieftine bilete de avion?

Reading Time: 2 minute

Sunteți în căutarea unor destinații pentru concediul din această iarnă? Ei bine, specialiștii portalului momondo România vă oferă câteva sfaturi care să vă ajute să găsiți cele mai ieftine bilete de avion.

Cu toate că se spune că omul gospodar își face vara sanie și iarna căruță, în cazul biletelor de avion, se pare că puteți începe pregătirile pentru vacanța de iarnă chiar toamna târziu. Astfel, se pare că dacă veți achiziționa zilele următoare bilete de avion pentru vacanța de Crăciun ori cea de Anul Nou, veți face, în medie, economii de 28%, potrivit calculelor specialiștilor portalului momondo.ro. Motorul independent de căutare a ofertelor de călătorie a analizat 13,2 milioane de prețuri pentru zboruri pentru cele mai populare 100 de rute pentru realizarea ediției din acest an a Studiului de Zboruri. Una dintre concluziile studiului este că ziua și ora plecării sunt factori care influențează prețurile zborurilor.

„Pe lângă cea mai bună perioadă pentru a face o rezervare, în Studiul nostru anual de Zboruri am descoperit că prețurile pot varia enorm și în funcție de ziua și ora plecării, cele mai scăzute fiind de obicei în zilele de marți și cele mai ridicate în zilele de sâmbătă. Diferența medie de cost pentru zbor este de 11% între aceste două zile ale săptămânii”, spune Mircea Giurcă, purtător de cuvânt al momondo România.

Cu toate că în ultimii doi ani, datele momondo au arătat că cele mai ieftine bilete au putut fi găsite cu 53 de zile în avans, în acest an totuși, datele au demonstrat că cele mai ieftine bilete se găsesc cu 56 de zile înainte de plecare. Pe de altă parte, călătorii pot găsi cele mai scumpe bilete în cazul în care aleg să rezerve zborul chiar în ziua plecării.

Iată câteva sfaturi din partea specialiștilor momondo, pentru a rezerva cele mai ieftine bilete:

  • Rezervați zborul cu 56 de zile în avans pentru a obține cele mai ieftine bilete și puteți economisi în medie 28% din costuri.
  • Zborurile de seară, între orele 18:00 – 00:00 au, de obicei, cele mai mici prețuri
  • În mod obișnuit, este mai scump să zbori dimineața și la prânz, înainte de ora 15:00.
  • Ziua de marți este, în general, cea mai ieftină zi de zbor, în timp ce ziua de sâmbătă este cea mai scumpă zi a săptămânii pentru a rezerva zborul.

Foto:  © Sofiaworld | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: