Analize Lifestyle

Cum te primește Egiptul în vacanță în 2021

29 mai 2021 4 min

Cum te primește Egiptul în vacanță în 2021

Reading Time: 4 minute

Când vine vorba de alegerea unei destinații de vacanță, Egiptul este unul din acele locuri ce merită descoperite. Aproape de noi, la puțin peste două ore de zbor de pe Otopeni sau din alte orașe din țară, ajungi pe plaja de la Marea Roșie chiar mai repede ca pe litoralul nostru.

Egiptul te întâmpină prietenos. La coborârea din avion trebuie să prezinți, în această perioadă, fișele de călătorie, dar și testul PCR. Călătoriile în Egipt sunt acum condiționate de prezentarea unui test PCR negativ, efectuat cu maximum 72 de ore înainte.

Peste tot găsești colaboratori ai agenției de turism care sunt deschiși să te îndrume și să te ajute. Călătoria printr-o agenție de turism, cum este Karpaten, te scutește de toate bătăile de cap și îți oferă atât consultanță cât și transportul de la aeroport la hotel și un ghid vorbitor și de limbă română, dedicat doar grupului din care faci parte.

Internetul mobil în Egipt este gratuit și de cele mai multe ori funcționează mai bine ca internetul de la hotel. Poți să îți cumperi diferite cartele de internet chiar din aeroport. Iar la depășirea traficului scade doar viteza.

Hurghada, perla nedescoperită a Egiptului

Orașul modern Hurghada a fost înfiin­țat abia în 1982, iar de atunci se tot construiește în această zonă. Hotelurile și resort-urile care au apărut în această zonă sunt noi și au toate dotările adap­tate la cerințele turiștilor din 2021.

Egiptenii nu au făcut rabat de la nimic atunci când au dorit să impresioneze turiștii cu luxul fin și amenajările hotelurilor. Zona Hurghadei se află în continuă dezvoltare și poate rivali­za oricând cu mai celebrul Sharm el Sheikh, prin liniștea ei, prin peisaje și prin aerul curat.

Ce pot vizita turiștii în Egipt

Egiptul este magnific. Poate cea mai importantă civilizație a lumii, ale cărei construcții le vedem și peste 5.000 de ani și care sunt principalul punct de atracție pentru turiști. Astfel aceștia pot alege diverse excursii în Cairo, pentru a vizita atât Muzeul Național al Egiptului, cât și piramidele din Giza și Sfinxul. Totodată, dacă doresc, pot vizita și orașul Cairo, care adăpostește 25 de milioane de oameni în zona sa metropolitană.

  • Piramidele din Giza sunt perfecte pen­tru a recunoaște acolo locurile unde s-au filmat producții celebre, pentru a face cele mai expresive fotografii. În același timp, Muzeul Național al Egiptului oferă o lecție de istorie despre civilizația antică și exponate unice în lume.
  • Luxor este fosta capitală a Egiptului antic, locul unde faraonii au construit temple impresionante. Iar chiar și în ziua de astăzi specialiștii încearcă să deslușească cum au reușit vechii egipteni să ridice acele blocuri de piatră, cum au reușit să le transporte, dar și prin ce mijloace picturile acestora au rezistat atât de mult în timp.
  • Valea Regilor este locul magic unde au fost îngropați vechii conducători ai Egiptului. Aici, turiștii pot vizita mormântul lui Tutankamon, dar și morminte ale altor regi, descoperite în aceeași zonă. Aici, turiștii pot admira hieroglifele care prezintă viața și domnia regilor.
  • Nilul la Luxor este impresionant. Atât timp cât Egiptul este în deșert, apariția fluviului care străbate toată țara aduce o pată de verde și umiditate necesare pentru producția agricolă. Aici se pot vedea vaste câmpuri irigate cu ajutorul canalelor și al apei din Nil, unde agricultorii cresc trestie de zahăr și o varietate largă de fructe și legume.
  • Safari-ul în deșert aduce o experiență aventuroasă pentru toți cei care apelează la această excursie. Turiștii pot conduce ATV-uri sau buggy-uri, dar au șansa și să meargă pe cămile și să întâlnească de aproape un sat de beduini. Seara se încheie cu cina în deșert și cu dansuri tradiționale.
  • Excursiile pe mare sunt foarte apreciate de turiști. Aceștia pot face snorkeling și să vadă coralii, dar și peștii colorați de aproape, în apele calde ale Mării Roșii. Turiștii pot opta și pentru excursii unde pot înota cu delfinii sau chiar să pescuiască. Sau pot alege să viziteze insulele din jurul Hurghadei, chiar și insula unde Cleopatra își efectua ritualurile de înfrumusețare.
  • Cei mai aventuroși pot face scufundări cu un submarin pentru a vedea universul acvatic, dar pot opta și pentru scufundări alături de scafandri profesioniști.

Siguranța turiștilor este importantă

Egiptenii pun mare accent pe siguranța turiștilor. De aceea orice autocar în care sunt turiști este păzit de forțele de ordine. Polițiștii oferă atât protecție, cât și sunt deschizători de drum pentru autocarele turiștilor. Chiar au și un număr de urgență special pentru turiști, 126, apelabil de pe telefonul mobil, în caz de necesitate.

Iar Egiptul este sigur, atât timp cât pe autostrăzile lor sunt foarte multe puncte de control, unde sunt veri­ficate mașinile care le traversează. Și toți șoferii respectă limita de viteză.

Gurmanzii vor aprecia Egiptul, deoa­rece acolo se mănâncă bine. Mâncarea lor tradițională nu este cu mult diferită față de felurile noastre de mâncare, este gustoasă, iar la hotelurile ­all-inclusive este din abundență, unde turiștii pot alege atât din preparatele internaționale, cât și din delicatesele locale.

#BizEgipt este un proiect Biz, realizat în parteneriat cu Karpaten Turism, una dintre cele mai mari agenţii touroperatoare din România, specializată în organizarea de pachete și servicii turistice complexe, atât pe plan local, cât și peste hotare. Fondată în anul 1996, Karpaten Turism a fost una dintre primele agenţii touroperatoare care s-a dedicat promovării atracţiilor turistice din România și atragerii de turiști străini, reușind de-a lungul timpului să devină lider de piaţă în organizarea de circuite, croaziere și sejururi. Agenția a primit titlul de ,,Cea mai bună agenție de Incoming din România” din partea TopHotelAwards în 2016, 2018 și 2019.

Articolele au fost inițial publicate în Biz nr. 353 (7 mai – 7 iunie 2021). Dacă dorești să primești Revista Biz prin curier, abonează-te aici.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: