BizRemote by certSIGN Lifestyle

După București și Cluj-Napoca, trotinetele Bolt ajung la Constanța

21 aug. 2020 2 min

După București și Cluj-Napoca, trotinetele Bolt ajung la Constanța

Reading Time: 2 minute

Bolt a lansat serviciile de închiriere a trotinetelor electrice în Constanța, al treilea oraș după București și Cluj-Napoca. Astfel, pe străzile din România sunt, în prezent peste o mie de trotinete electrice Bolt.

Deblocarea trotinetelor Bolt costă 2 lei, iar prețul curselor este de la 0,6 lei pe minut. Rezervarea și pauza sunt tarifate cu 0,5 lei/minut. Utilizatorii pot rezerva o trotinetă pentru maximum 10 minute.

Trotinetele vor fi amplasate în hub-uri de transport și în alte locuri frecventate. La sosire, utilizatorii trebuie să parcheze trotineta într-un loc sigur de pe stradă, de preferință lângă un loc de parcare pentru biciclete. Trotinetele pot fi lăsate în zona marcată pe hartă, în aplicație. Dacă utilizatorul lasă trotineta în afara zonei desemnate, va fi penalizat cu suma de 150 de lei.

Momentan, lansăm trotinetele electrice, însă planurile noastre pentru Constanța nu se opresc aici. Vom fi un partener de mobilitate de încredere și de durată, nu numai pentru turiștii care vin vara din toată țara pe malul mării, ci mai ales pentru constănțeni, pe tot timpul anului„, a declarat Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România.

Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze „Modul începător” atunci când folosesc o asemenea trotinetă electrică pentru prima dată și să parcurgă setul de recomandări și măsuri de siguranță din aplicație. În plus, ei trebuie să se asigure că țin cont de limita de vârstă minimă necesară (16 ani) pentru utilizarea trotinetelor electrice, că dezinfectează mânerele acestora înainte de utilizare și că poartă cască de protecție.

Trotinetele electrice Bolt ating o viteză maximă de 25 km/h și pot merge până la 40 km cu un ciclu de încărcare, însă autonomia reală depinde de utilizare.

Pentru a folosi trotinetele, constănțenii trebuie să instaleze aplicația de ride-hailing Bolt, pe care o pot descărca de pe Google Play sau Apple Store. După configurarea contului, vor vedea o pictogramă – trotinetă – în aplicație (colțul dreapta sus). Atingerea pictogramei îi va duce în interfața de închiriere a trotinetelor. Trotinetele pot fi deblocate prin scanarea codului QR. La prima utilizare, aplicația arată instrucțiunile de folosire a acestora și cum să fie parcate în siguranță la final.

Trotinetele electrice Bolt sunt disponibile în prezent pentru utilizatorii din Portugalia, Spania, Suedia, Norvegia, România, Polonia, Slovacia, Cehia, Estonia, Letonia și Lituania.

Principalul concurent al Bolt pe acest segment este Lime, care a adus trotinetele sale electrice în București și Cluj-Napoca.

One Comment
  1. Claudiu
    Vreau și eu

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: