Stiri Tech

Cybersecuritatea industrială, în atenția laboratoarelor de cercetare din Universități

21 aug. 2020 2 min

Cybersecuritatea industrială, în atenția laboratoarelor de cercetare din Universități

Reading Time: 2 minute

Organizațiile industriale se confruntă în momentul de față cu o provocare – protecția sistemelor de
control industrial (ICS), care trebuie să facă față unei game largi de atacuri. Astfel, laboratoarele și instituțiile lucrează în permanență pentru a crea metode care să reducă riscurile ce țin de procesele și sistemele industriale și pentru a dezvolta noi cerințe pentru procese industriale sigure. Prin colaborarea strânsă cu furnizorii, cercetătorii care folosesc soluții de securitate dedicate pot oferi rezultate mai bune și pot ajuta organizațiile industriale să detecteze și să se apere împotriva celor mai recente amenințări cibernetice.

În acest context, compania rusească de securitate informatică – Kaspersky a lansat un program de colaborare dedicat, pentru a ajuta instituțiile să fie mai bine pregătite în ceea ce privește înțelegerea celor mai recente și răspândite amenințări de securitate cibernetică din domeniul industrial. Tehnologiile pot fi utilizate pentru a dezvolta și testa practicile de securitate cibernetică, pentru a analiza atacurile și impactul acestora asupra sistemelor industriale, pentru a dezvolta programe educaționale, îmbunătățind astfel cunoștințele despre OT (tehnologia operațională) a specialiștilor în securitate cibernetică dar și pentru a dezvolta noi politici de securitate cibernetică și standarde ICS.

Condiții de participare

Ca să se poată alătura programului, organizațiile trebuie să îndeplinească o serie de criterii derivate
din profilul de partener, precum capacitatea de a organiza procese industriale prin modelare,
existența unor programe educaționale sau de cercetare în domeniul securității cibernetice, cât și a
unor experți dedicați pentru dezvoltarea și întreținerea laboratorului.

Oferta include soluțiile Kaspersky Industrial CyberSecurity și Kaspersky Machine Learning for Anomaly Detection, precum și asistență pentru implementare și configurare. Soluția Kaspersky Industrial Cybersecurity permite organizațiilor să folosească aplicații pentru stațiile de lucru ale operatorului, interfețele om-mașină și protecția serverului ICS/SCADA, precum și detectarea atacurilor din rețeaua industrială. Kaspesky Machine Learning for Anomaly Detection va permite detectarea, vizualizarea și interceptarea anomaliilor din telemetria industrială, într-un stadiu foarte timpuriu.

Kaspersky a colaborat deja cu o serie de instituții de învățământ, cum ar fi Universitatea de Stat
Gubkin pentru Petrol și Gaze din Rusia, campusul Savona, din cadrul Universității din Genoa, Italia, precum și Universitatea de Design și Tehnologie din Singapore, pentru a le ajuta în proiectele lor de cercetare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: