Marketing

Dan Șendroiu, în echipa FRIENDS\ TBWA\ BUCHAREST2 min

12/11/2018 2 min read

Dan Șendroiu, în echipa FRIENDS\ TBWA\ BUCHAREST2 min

Reading Time: 2 minute

Dan Șendroiu, ex-BBDO, se alătură echipei de strategie din FRIENDS\ TBWA\ BUCHAREST. Șendroiu are o experiență de 14 ani în advertising pe parcursul cărora a gândit și propus strategii fie pentru branduri locale renumite care activează pe piețele internaționale (Dacia – Renault), fie branduri internaționale cu nevoi de comunicare locale.

El va lucra îndeaproape cu departamentul de creație, obiectivul fiind creșterea ponderii clienților globali, dar și aplicarea principiilor filozofiei de lucru TBWA, bazată pe disrupție, în strategiile de comunicare ale clienților din portofoliul agenției.

“Când am încercat să mă angajez prima dată în publicitate, acum destul de mulți ani, am trimis același mesaj tuturor emailurilor de agenții pe care le-am găsit în Anuarul de Media și Publicitate, pe care-l scotea Mediafax. Campania n-a fost un succes, în sensul că am primit un singur reply de la aquarium@friendsadvertising.ro, de fapt chiar de la Sorin, care mă întreba ce știu să fac. Nu știam nimic atunci, dar, între timp, am mai învățat. Acum am venit între prietenii de la Friends să facem împreună campanii bune și branduri tari. Știu că e un loc cu oameni buni, cred că e un loc unde pot ajuta semnificativ și sper că e un loc unde pot învăța multe. Așa se face că am venit aici”, a explicat Dan Șendroiu, Director de strategie la FRIENDS\ TBWA\ BUCHAREST

“Mă bucur că lucrez din nou cu Dan. Se știe că strategia și creația sunt frați de mici și s-au jucat împreună în fața blocului în copilărie. Mă bucur că ne “jucăm” mai departe, cu briefuri, idei și execuții. E chiar o provocare să ai lângă tine o echipă de strategie care știe să te țină în priză”, a adăugat Eugen Suman, Director de creație la FRIENDS\ TBWA\ BUCHAREST

Câteva dintre proiectele care îi sunt cel mai dragi lui Dan sunt rebrandingul Dacia, campaniile locale și internaționale de lansare a 10 modele noi ale brandului, inclusiv Logan, Duster sau Solenza, dar și campania Auchan “România neîmblânzită”, care i-a adus un trofeu Effie Bronz în vara lui 2018.

FRIENDS \ TBWA a gândit, planificat și implementat peste 1.000 de campanii pentru clienți naționali și internaționali, în domenii variate.

Fondată în 2003, ca agenție independentă de advertising, a fuzionat zece ani mai târziu cu TBWA Bucharest, devenind astfel o agenție full-service cu incontestabil ADN creativ și o metodologie de comunicare strategică unică, numită Disruption. Este un brand social, care susține creativitatea practică încă din 2009, prin Fundația Friends for Friends. 

Foto: Eduard Cîrstea

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE