Companii Stiri

De ce este iQOS o alternativa la tigaretele clasice?    

04/03/2016 2 min read

De ce este iQOS o alternativa la tigaretele clasice?    

Reading Time: 2 minute
www.bogdanzop.com
Steen Hjortholm, Philip Morris Romania

Intr-o industrie in care comportamentul de consum nu s-a schimbat de zeci de ani, Philip Morris vine acum pe piata cu un nou produs – iQOS, care practic inseamna lansarea unei noi categorii si, implicit, o nou mod de raportare la fumat.   

Romania este cea de-a patra piata la nivel global in care producatorul de tigarete a ales sa lanseze  iQOS, dupa Japonia, Italia si Elvetia.

Noul produs, un hibrid intre tigarile traditionale si cele electronice, creat la Centrul de Cercetare si Dezvoltare Philip Morris de la Neuchatel, din Elvetia, foloseste tehnologia Heat not Burn, pentru a incalzi tutunul, fara ardere, fara scrum, fara fum si generand mai putin miros.  Toate acestea sunt posibile datorita unei lamele ceramice, acoperite in aur si platina, care incalzeste Marlboro HeatSticks la o temperatura de pana pana la 300 de grade Celsius.

iQOS a fost lansat prima data in 2014, in Japonia, tara unde, in prezent, Philip Morris detine pe acest segment o cota de piata de 2,4%.

“Tinta noastra pe piata japoneza este ca, in termen de 5 ani, sa atingem o cota de piata de 10%”, precizeaza Steen Hjortholm, Managing Director, Philip Morris Romania.

Intre 2008 si 2014, compania a investit peste 2 miliarde de dolari pentru dezvoltarea acestui gen de produse, denumite generic produse cu risc redus (Reduced Risk Products) – produse care au potentialul de a reduce riscul individual si efectele nocive pentru populatie, comparativ cu fumatul tigarilor care ard, ceea ce nu inseamna insa ce se elimina integral riscurile asociate fumatului. 

HeatStick-urile sunt produse intr-un centru de productie din Italia si sunt disponibile in trei variante: Marlboro Blue HeatSticks, Marlboro Silver HeatSticks si Marlboro Fresh HeatSticks. Dupa cum precizeaza oficialii Philip Morris, din punct de vedere al satisfactiei gustului si al ritualului de consum, noile produse nu difera fata de tigaretele traditionale.

iqosIn prezent, in Romania, iQOS si Marlboro HeatSticks pot fi cumparate doar online de pe www.iqos.ro. Dispozitivul iQOSTM costa 400 de lei, iar cartusul de Marlboro HeatSticks, care contine 10 pachete a cate 20 de HeatSticks fiecare, are un pret de 170 de lei.  

Dispozitivul iQOS poate fi achizitionat doar pe baza de recomandare, respectiv doar daca un fumator adult este recomandat de un utilizator curent de iQOS. Pe baza acestei recomandari, fumatorul adult se poate inregistra in baza de date si poate efectua achizitia.  

Grupul  Philip Morris International este prezent in Romania din 1993, iar din 1998 a demarat productia de tigarete in urma unei investitii de 100 milioane de dolari in fabrica din Otopeni.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă