Lifestyle Stiri

De ce nu mananca romanii fructe

20 aug. 2015 < 1 min

De ce nu mananca romanii fructe

Reading Time: < 1 minut

Lipsa timpului este pretextul cel mai des invocat de romanii care nu mananca sanatos. Potrivit unui studiu realizat de Millward Brown, in perioada martie – aprilie 2015, romanii nu includ fructele si legumele in alimentatia zilnica.

Desi Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda consumul unei cantitati minime de 400 de grame de fructe si legume in fiecare zi, impartita in cinci portii, dieta romanilor nu contine suficiente fructe si legume. Doar 14% dintre romani consuma zilnic cele 4-5 portii de fructe recomandate si doar 10% legume, iar 47% dintre romani consuma fructe de 2-3 ori pe zi si 37% legume.

Principalul motiv pe care romanii il declara privind absenta fructelor si a legumelor din dieta zilnica este lipsa timpului. Exista insa numeroase modalitati simple de a suplimenta lipsa consumului de fructe si legume. Astfel, sucurile 100% si mousse-urile, au aceleasi proprietati nutritive ca fructele si legumele din care sunt facute.

Organizatia Mondiala a Sanatatii confirma faptul ca un pahar de suc de fructe sau suc de fructe si legume (200 ml) poate inlocui una din cele cinci portii recomandate de fructe si legume. Sucurile 100% sunt produse naturale, obtinute exclusiv din fructe si legume, fara zahar sau conservant iadaugati. De exemplu, un pahar de suc de portocale la micul dejun incarca organismul cu vitamina C, oferind energie pentru intreaga dimineata.

O gustare valoroasa pentru organism poate fi, de asemenea, si mousse-ul din fructe sau din fructe si legume, produs mai putin cunoscut pe piata din Romania. Mousse-urile sunt produse 100% naturale, obtinute din piure de fructe si legume.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: