Lifestyle Stiri

De la Rockul Carantinei la producția ”Retro Rock 2020”

3 feb. 2021 < 1 min

De la Rockul Carantinei la producția ”Retro Rock 2020”

Reading Time: < 1 minut

Asociația Promusic Events a lansat producția ”Retro Rock 2020” – filmul integral, după un eveniment ce s-a desfășurat în perioada 07-08 noiembrie 2020 la Arenele Romane din București.

Întregul material, ce are o durată de 2 ore, conține atât cele 11 piese ale formațiilor Chromatic, Holograf, Progresiv TM, Olympic ’64, Rodion G.A., FFN, Domino, Catena, Progresiv TM & Roșu și Negru, Sideral Modal Quartet, Semnal M, dar și interviuri cu artiștii care au urcat pe scenă, interviuri cu cei implicați în organizarea acestui proiect și un scurt material In Memoriam.

Rock in Carantină

La începutul acestei pandemii de Covid 19, când artiștii liber profesioniști au avut mult de suferit, în lipsa concertelor, înregistrărilor etc. s-a născut un prim proiect intitulat „Rockul Carantinei” („vinovați” fiind: Doru Ionescu, Gabi Pipai Andrieș și Iulian Vrabete) ce a dat un sens activității lor de acasă, provocându-i într-o întreprindere creativă deosebită: muzică pentru muzică.

Piese de rezistență ale muzicii românești pop-rock din perioada anilor ’60-’80 au fost înregistrate audio-video de soliști și instrumentiști din generații diferite, din România și din diaspora, fiecare de acasă, în condiții de distanțare socială. Unele remake-uri au respectat orchestrația inițială, altele au primit noi interpretări.

DVD gratuit

în cadrul acestui proiect au urcat pe scenă, respectând toate restricțiile impuse de autorități pentru această perioadă, 50 de artiști români, iar piesele filmate au fost incluse pe un DVD ce va fi distribuit gratuit.

Retro Rock 2020 – filmul integral este disponibil la acest link.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: