Companii Stiri

Berarii Romaniei au un nou presedinte

27 ian. 2015 2 min

Berarii Romaniei au un nou presedinte

Reading Time: 2 minute

Lucian Ghinea, Directorul General al Bergenbier SA, parte a grupului Molson Coors,  a fost ales presedinte al Asociatiei Berarii Romaniei, functie ocupata pe parcursul anului 2014 de catre Onno Rombouts, Managing Director al Heineken Romania.

 Lucian Ghinea lucreaza in cadrul Grupului Molson Coors din care face parte compania Bergenbier SA de 12 ani, cu o pauza de un an si jumatate in perioada 2008 – 2009. De-a lungul anilor, a ocupat diverse functii in cadrul companiei, cea anterioara pozitiei actuale fiind aceea de Financial Controller al Grupului. Are o experienta vasta in industria berii din Romania, dar si in FMCG si retail din perioada in care a activat in domeniul consultantei in afaceri

Sectorul berii are un nivel zero al evaziunii fiscale pe lantul de productie si contribuie in prezent cu peste 60% din totalul accizei colectate la bugetul de stat de pe piata bauturilor alcoolice, aproape jumatate din pretul unei beri fiind reprezentat de taxe.

Investitiile realizate pana in prezent in acest domeniu se ridica la 1,25 miliarde de euro. Sectorul berii asigura direct si indirect un numar de 69.700 de locuri de munca, 97% din berea consumata de romani fiind produsa in tara.

Membrii Asociatiei Berarii Romaniei sunt: Bergenbier SA, Heineken SA Romania, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries, Martens si microberaria Clinica de Bere.  Impreuna, cei cinci mari producatori furnizeaza peste 80% din cantitatea de bere consumata in Romania. Totodata, din Asociatie fac parte si reprezentanti ai producatorilor de materii prime: Soufflet Malt Romania si Asociatia Producatorilor de Hamei.

Cele sase companii membre ale Asociatiei asigura peste 4.000 de locuri de munca in cadrul celor unsprezece fabrici de bere, dintre care doua microberarii. Unitatile de productie ale membrilor Asociatiei sunt situate in Ploiesti, Constanta, Craiova, Miercurea Ciuc, Targu-Mures, Pan¬telimon, Timisoara, Buzau, Brasov si Galati, iar cele doua microberarii sunt situate in Cluj-Napoca si Timisoara.

Incepand cu anul 2008 Asociatia Berarii Romaniei a devenit parte a organizatiei Berarii Europei, fondata in 1958, la Bruxelles. Membrii actuali sunt asociatiile nationale ale berarilor din statelor UE, alaturi de Norvegia, Elvetia si Turcia. Organizatia reprezinta interesele a peste 4.000 de producatori de bere din Europa in fata diferitelor institutii si organizatii internationale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: