Companii CSR Stiri

Deloitte cauta cele mai bune rapoarte de CSR

15 iul. 2016 2 min

Deloitte cauta cele mai bune rapoarte de CSR

Reading Time: 2 minute

Deloitte Romania invita companiile sa se inscrie in cea de a XVI-a editie Green Frog Award din Europa Centrala, care  identifica si premiaza cele mai bune rapoarte non-financiare din regiune.

”Green Frog Award este o ocazie excelenta pentru companii de a-si demonstra practicile de sustenabilitate si modalitatile prin care isi gestioneazaimpactul economic, social si de mediu, intr-un mod activ si constient”, a spus Andrei Ionescu, Partener Servicii de Consultanta in Evaluarea Riscurilor Deloitte Romania si lider al programului in Romania.

Green Frog Award se desfasoara in doua etape: una nationala si alta regionala, la nivelul Europei Centrale. Rapoartele premiate la etapa locala sunt automat nominalizate in etapa regionala.

Organizatiile isi pot inscrie in competitie rapoartele sociale, rapoartele de sustenabilitate, de CSR si rapoartele integrate care acopera ultimii unul-doi ani financiari. Rapoartele trebuie sa fie pregatite in concordanta cu urmatoarele directive: GRI G3.1, GRI G4, IIRC, Directiva EU 2014/95/EU, UN Global Compact, ISO 26000, etc. Rapoartele pot fi inscrise de catre companii private, organizatii publice, fundatii si universitati. La nivel national, companiile pot inscrie rapoarte publicate in limba romana sau in limba engleza.

”Sustenabilitatea nu mai este o moda, ci reprezinta o parte integranta a operatiunilor desfasurate de cele mai mari companii din Europa Centrala. Atata vreme cat face parte din strategia de business, sustenabilitatea poate genera succes pe termen lung si o performanta financiara mai buna”, a declarat Andrei Ionescu, Partener Servicii de Consultanta in Evaluarea Riscurilor Deloitte Romania si lider al programului in Romania.

Pentru etapa regionala se pot inscrie doar rapoarte in limba engleza, deoarece juriul va fi unul international. Anul trecut, la prima editie organizata in Romania, Ursus Breweries a castigat o distinctie la nivel regional. Ursus Breweries si KMG International au fost castigatorii etapei nationale.

Companiile isi pot inscrie rapoartele pana pe16 septembrie 2016. Pentru mai multe informatii privind participarea la Green Frog Award, puteti accesa www.deloitte.com/greenfrog. Incepand cu ianuarie 2017, Uniunea Europeana solicita celor mai mari companii dinUE sa isi publice informatiile non-financiare si cu privire la diversitate. Pentru a fi gatapentru intrarea in vigoare a noii legislatii, companiile trebuie sa inceapa sa se pregateasca de pe acum, iarparticiparea la Green Frog Award este o buna ocazie in acest sens.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: