Companii Stiri

UNATC a cumparat o cladire in centrul Bucurestiului

3 dec. 2014 < 1 min

UNATC a cumparat o cladire in centrul Bucurestiului

Reading Time: < 1 minut

UNATC a achizitionat cu fonduri europene un sediu in zona Universitate. Tranzactia a fost intermediata in aceasta toamna de compania de consultanta imobiliara Esop

Cladirea de birouri, cumparata de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica IL Caragiale (UNATC) la pretul de peste 3 milioane de euro, a fost construita in 2003 si are o suprafata construita totala de aprox 1.798 mp si un teren aferent de 726 mp, fiind dispusa pe demisol, parter si trei etaje. La demisol este amenajata o parcare subterana, cu o capacitate de opt masini, iar la exterior o parcare, pentru alte opt masini, un lucru important pentru zona ultracentrala, cladirea mai dispunand si de alte facilitati, precum paza 24 ore, cablare date-voce, lift Schindler, centrala termica proprie.

“In ultima perioada, a crescut numarul cererilor de sedii pentru derularea de proiecte finantate cu fonduri europene, aceasta tranzactie fiind insa una din cele mai mari de pana acum”, declara Alexandru Petrescu, Managing Partner Esop Consulting l CORFAC International.

Imobilul a fost cumparat pentru a servi ca sediu al unui proiect nou de cercetare in domeniul artelor si cinematografiei, denumit “Centrul International de Cercetare si Educatie in tehnologii inovativ-creative CINETic”, in urma castigarii de catre UNATC a unei competitii de proiecte derulata in sesiunea august 2013 prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” – co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala “Investitii pentru viitorul dumneavoastra”.

Proiectul este co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Educatiei Nationale in calitate de Organism Intermediar (OI), in numele si pentru Ministerul Fondurilor Europene in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” (POS CCE).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: