BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Statele UE ar trebui să își coordoneze măsurile de ieșire din izolare

apr. 15, 2020 < 1 min

Statele UE ar trebui să își coordoneze măsurile de ieșire din izolare

Reading Time: < 1 minut

Comisia Europeană le cere statelor membre să se coordoneze în contextul în care încep să relaxeze măsurile de izolare, avertizând că un eşec în realizarea acestui lucru ar putea duce la intensificări ale propagării pandemiei de COVID-19.

Mai multe state UE au anunţat planuri de relaxare a restricţiilor impuse pentru a limita răspândirea pandemiei. Austria ridică restricțiile impuse de pandemie și redeschide mii de magazine, iar de săptămâna viitoare Polonia îi urmează exemplul și începe încet-încet dezghețarea economiei.

”Nu îi vom spune unui stat membru anume că acum este momentul potrivit pentru relaxarea restricţiilor. Ceea ce vom recomanda sunt o serie de criterii şi condiţii care ar trebui aplicate atunci când se evaluează ori se decide că relaxarea măsurilor are sens”, a explicat la o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt principal al Comisiei Europene, Eric Mamer, citat de Agerpres. El a precizat că se va recomanda statelor UE să ţină cont în relaxarea restricţiilor de situaţia din celelalte state membre, mai ales din cele vecine lor.

Măsurile de izolare trebuie să fie relaxate numai după ce răspândirea bolii va scădea semnificativ pentru o perioadă susţinută de timp şi când capacitatea spitalelor va fi suficientă pentru a gestiona noi vârfuri de răspândire a COVID-19, potrivit recomandărilor Comisiei. Dar guvernele sunt sub o presiune tot mai mare să relaxeze măsurile de izolare, întrucât impactul dezastruos al pandemiei de coronavirus asupra economiei globale a devenit clar. Comisia Europeană a estimat că producţia în zona euro ar putea scădea cu până la 10% în acest an.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: