Companii Stiri

Revolutia sunetului in cinema

1 apr. 2015 < 1 min

Revolutia sunetului in cinema

Reading Time: < 1 minut

Grand Cinema & More lanseaza in premiera in Romania tehnologia audio Dolby Atmos, care propune o schimbare fundamentala in modul in care sunetul de film este creat. 

Sistemul Dolby Atmos va fi disponibil in sala Grand Ultra din cadrul Grand Cinema & More. Configuratia sistemului cuprinde 54 de boxe, cate un rand de boxe pe peretii laterali si doua randuri pe plafon, si un procesor de sunet Dolby Atmos. Noua tehnologie permite atat pozitionarea foarte precisa a sunetului in interiorul salii, cat si miscarea lui realista, in functie de actiune.

Noutatea acestei tehnologii este ca sunetele nu mai sunt redate pe un anumit numar de canale fixe (5.1, 7.1, etc.), ci sub forma unor obiecte audio pozitionate independent intr-un spatiu tridimensional.

Acest sistem poate reda simultan pana la 128 de obiecte audio independente, obtinandu-se astfel o ambianta sonora de un realism care iti taie respiratia.

Sistemul revolutionar va putea fi testat incepand din 2015 la Grand Cinema & More, la filme precum “Insurgent”, “Avengers: Age of Ultron”, “Pixar’s Inside Out”, “Terminator: Genesys”. “Mission Impossible 6”, etc.

Dolby Atmos este cea mai noua tehnologie audio surround realizata de Dolby Laboratories, folosita deja in pelicule precum ”Gravity: Misiune in spatiu” sau ”Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri” si a fost folosita pentru prima data in cadrul teatrului Dolby din Hollywood, California, pentru premiera filmul “Brave”, in iunie 2012.

Din anul 2013 pana in prezent, sistemul Dolby Atmos a fost instalat in peste 2.000 de cinematografe din intreaga lume.

In Europa, sistemul este prezent in 10 tari, printre care Anglia, Franta, Germania, Cehia, Austria si Spania.

Grand Cinema & More, situat in Baneasa Shopping City, acopera o suprafata  totala de 14.000 mp si are o capacitate de 2600 de locuri.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: