Lifestyle Stiri

Designul romanesc se muta la Hanul Gabroveni

10 apr. 2015 < 1 min

Designul romanesc se muta la Hanul Gabroveni

Reading Time: < 1 minut

Expozitia centrala a festivalului Romanian Design Week, care va avea loc anul acesta intre 15 si 24 mai, se va desfasura la Hanul Gabroveni, recent renovat de catre ARCUB.

Festivalul este gazduit de ARCUB la Hanul Gabroveni in contextul proiectului  „Bucuresti Memoria l Explorarea l Imaginarea Orasului”, proiect ce lanseaza candidatura orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021. A doua etapa – „Explorarea” (15 mai – 15 iulie) – consta in redescoperirea orasului asa cum este el reflectat astazi  prin ochii locuitorilor sai.

Principala noutate de anul acesta este ca Romanian Design Week capata si o dimensiune internationala, Olanda fiind prima tara invitata, cu sprijinul Ambasadei olandeze din Romania. Aceasta va fi reprezentata pe parcursul celor 10 zile prin expozitii si workshopuri sustinute de diversi designeri olandezi in expozitia centrala de la Hanul Gabroveni. Va exista si un circuit al companiilor olandeze din Romania.

In programul Romanian Design Week de anul acesta vor participa si alte tari din Europa precum Austria, Cehia si Suedia. Invitatii straini vor sustine conferinte, dezbateri sau vor derula proiecte pe parcursul zilelor de eveniment.

Attila Kim este cel care va semna si anul acesta arhitectura expozitiei centrale din Hanul Gabroveni.

La fel ca si anii trecuti, Romanian Design Week va include si evenimente in spatii colaterale. Pe parcursul celor 10 zile se vor desfasura peste 50 de proiecte, expozitii sau workshop-uri. Pentru a veni in ajutorul publicului, The Institute lanseaza aplicatia Romanian Design Week, disponibila atat pe sistem Android, cat si pe IOS. Aceasta va permite utilizatorilor sa caute, filtreze si sorteze evenimentele pentru a isi personaliza traseul. Fie ca sunt interesati de expozitia centrala sau de o locatie colaterala, vizitatorii vor gasi in aplicatie toate informatiile necesare.

Romanian Design Week este un proiect anual al The Institute

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: