Companii Digital Stiri

Digitaliada, premii de peste 8.000 euro pentru creatori de conținut

14 ian. 2020 2 min

Digitaliada, premii de peste 8.000 euro pentru creatori de conținut

Reading Time: 2 minute

Deschisă de Fundația Orange, cea de-a 4-a ediție a concursului Digitaliada se adresează tuturor persoanelor interesate să creeze și să pună la dispoziția publicului materiale didactice în format digital, care pot fi folosite în predarea disciplinelor școlare de la clasele I-VIII.

Concursul va premia cele mai bune materiale educaționale digitale, anul acesta creatorii de conținut având posibilitatea de a le înscrie în patru noi categorii: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale.

Digitaliada oferă ca premii echipamente electronice și IT în valoare de peste 8.000 de euro, juriul competiției fiind format dintr-o comisie de experți în educație și conținut digital.

De asemenea, concursul se deschide și pentru materiale dedicate ciclului de învățământ primar, o comisie de elevi urmând a evalua materialele create de adulți și va acorda un Premiu de Popularitate. În plus, începând cu ediția din acest an se pot înscrie într-o categorie dedicată și elevii cu vârsta peste 14 ani.

“Am ascultat cererea învățătorilor din școlile Digitaliada și recomandările primite din teritoriu și, din această a 4-a ediție, extindem competiția și pentru materiale de ciclul primar, unde există o deschidere foarte mare pentru metode digitale de predare la clasă. Îi încurajăm pe toți cei pasionați de educație digitală să intre în comunitatea reunită pe platformă și să contribuie la crearea și utilizarea de resurse educaționale deschise”, a declarat Amalia Fodor, director, Fundația Orange.

Concursul face parte din programul Digitaliada, un program care oferă echipare tehnologică a unui laborator digital, conținut educațional digital și materiale suport pentru Matematică și TIC,  formare dedicată pentru profesori în utilizarea materialelor digitale la clasă, dar și suport permanent în implementare în 50 de școli din mediul rural.

La nivel național, platforma pune la dispoziție mai bine de 850 de resurse educaționale deschise pentru ciclul primar și gimnazial, care pot fi utilizate în procesul de predare-învățare și o secțiune interactivă de învățare și testare online.

Digitaliada va avea loc în perioada 14 ianuarie – 29 februarie 2020 iar regulamentul concursului poate fi accesat aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: