Creativitate Lifestyle

Directorul de Strategie & Transformare al agenției Oxygen a lansat cartea „Dilibau”

8 iun. 2021 < 1 min

Directorul de Strategie & Transformare al agenției Oxygen a lansat cartea „Dilibau”

Reading Time: < 1 minut

Cristiana Belodan, om de publicitate cu peste 15 ani de experiență în industria de advertising, lansează Dilibau, prima sa carte inspirată din amintirile copilăriei din Oltenia. Cartea ar putea fi varianta oltenească, de la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990, a Amintirilor lui Creangă, doar că din perspectiva unei Smărăndițe a popii din Caracal. Dilibau există, este un personaj real, iar Cristiana povestește într-un stil hâtru, pigmentat cu multe oltenisme, năzbâtiile cu care i-a colorat fratele ei copilăria. 

„De mai bine de zece ani mă vizita gândul asta: să scriu o carte cu povestiri din Oltenia mea iubită. Așa a luat naștere Dilibau, din dorința de a genera emoție. Am știut, de la titlu la cuprins, că vreau să-i fac pe oameni să râdă. Iar lansarea cărții a coincis cu această perioadă, în care cred că avem nevoie să râdem mai mult ca oricând”, povestește Cristiana.

Dilibau se adresează generației Nostalgia, celor care sunt acum părinți însă nu și-au uitat copilăria cu vacanțe lungi de vară la țară. Dar și celor din noua generație care pot descoperi, prin ochii Smărăndiței din Caracal, povești autentice despre un spațiu și timp ce astăzi par greu de crezut că au existat, undeva sub arșița soarelui din Oltenia.

Cartea este publicată de Curtea Veche Publishing și se găsește atât pe site-ul editurii cât și în librării.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: