Lifestyle

Cum să-ți actualizezi stilul vestimentar fără efort financiar

23 iun. 2020 3 min

Cum să-ți actualizezi stilul vestimentar fără efort financiar

Reading Time: 3 minute

În mediul de business ținuta garantează jumătate din rata de succes. Dar ca să fii mereu un bărbat bine îmbrăcat, atât la birou, cât și în timpul liber, nu trebuie să îți schimbi garderoba în fiecare sezon. Câteva trucuri simple de stil și investiția în accesoriile potrivite sunt detalii care te vor ajuta să arăți impecabil indiferent de ținuta aleasă.

Investește într-un ceas clasic

Partenerii de business te evaluează după ceasul pe care îl porți la mână. Nu exclusiv, însă acesta este un detaliu care contează destul de mult. Un ceas clasic este mai mult decât un accesoriu util, este o bijuterie care îți asigură un stil rafinat. Practic, ceasul pe care îl porți transmite un mesaj despre tine și arată cât de mult prețuiești timpul și stilul. Așa că, nu cumpăra la întâmplare. Ceasul este unicul accesoriu în care merită să investești mai mult. Alege un model clasic, scump, care nu își pierde valoarea în timp. Mai mult decât atât, îl poți purta atât la ținuta de birou, cât și la un eveniment formal sau la o ținută smart casual.

Poartă jachete sport

La întâlnirile din timpul liber sau la un casual Friday, dacă politica companiei îți permite o ținută mai relaxată, poți înlocui sacoul cu o jachetă sport. Poate ți se pare neobișnuit ca o piesă sport să îți ofere un look classy, însă chiar așa se întâmplă. Acesta este unul dintre cele mai simple trucuri de stil. Jachetele sport te fac să pari mai înalt și îți dau un aer foarte masculin. Poartă o jachetă sport, neapărat în măsura perfectă, alături de jeans, la un eveniment casual. Iar la birou, combin-o cu pantaloni de costum slim și cămașă. Este important ca jacheta să se așeze perfect pe umeri și să urmeze linia trupului. Nu purta niciodată o jachetă sport largă. Acest model nu flatează un gentleman.

Alege accesorii care ies în evidență

revistabiz 3

Detaliile mici sunt cele care transformă ținuta. Asociază ținutei de business un accesoriu care îi poate oferi acel aer de unicitate. Important este să alegi unul care te reprezintă, pe care să îl porți cu încredere și care să creeze un contrast frumos în ținută. De exemplu, o vestă dintr-un material special sau cu un imprimeu interesant, o pălărie clasică sau o pereche de ochelari de soare de calitate. Poți alege ochelarii clasici sau un model cu design inovator din colectia de ochelari de soare de barbati pe care o găsești pe Fashion Days. De asemenea, la evenimentele cu ștaif poți miza pe un papion, la o ținută smart casual sau formală, pe o batistă de buzunar din mătase, pe accesoriile minuscule pentru cravată sau pe o pereche de butoni frumoși.

Ai grijă la încălțăminte

revistabiz 2Nu mai este nici un secret că pantofii sunt cartea de vizită a unui bărbat. Alege întotdeauna încălțăminte de calitate. Fie că optezi pentru modele clasice de Oxford sau Brogue, pentru ținutele office, fie că ești genul care poartă pantofi sport, întotdeauna fii atent la piele, finisaje, cusături și la calitatea tălpilor. Poți găsi aici diferite modele de incaltaminte pentru barbati pentru inspirație. Este important să știi să alegi  pantofii potriviți în funcție de stilul ținutei și să faci asocierile cromatice corecte.

Cu toate aceste detalii în minte, îți vei upgrada stilul în fiecare sezon, cu un minim de efort de imaginație.

 

ID 101367149 © Piotr Adamowicz | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: