Companii CSR Stiri

Domestos și Crucea Roșie modernizează toaletele școlilor din România

17 oct. 2019 2 min

Domestos și Crucea Roșie modernizează toaletele școlilor din România

Reading Time: 2 minute

Domestos, în parteneriat cu Crucea Roșie Română și Ministerul Educației Naționale, lansează campania “Domestos susține igiena în școli”. Aflată la cea de-a cincea ediție, campania militează pentru “Dreptul la toalete”, asigurând condiții optime de igienă în școlile de la noi din țară.

“Domestos susține igiena în școli” se va desfășura în perioada octombrie 2019 – septembrie 2020 cu ajutorul unei sponsorizări de 45.000 euro. Banii vor fi folosiți pentru dotarea a două școli cu grupuri sanitare și pentru modernizarea altor două instituții de învățământ, în timp ce 100 de școli vor primi produse de curățenie Domestos. 

La fiecare trei luni se va stabili care vor fi școlile unde vor demara lucrările în funcție de îndeplinirea condițiilor de eligibilitate a instituțiilor. Fondurile și întreg procesul vor fi gestionate de către Crucea Roșie Română, care se va ocupa de la autorizările necesare, până la instalarea efectivă și punerea în funcțiune a grupurilor sanitare.

Pentru anul acesta, în urma unei donații suplimentare de 15.000 euro din partea Domestos, Crucea Roșie Română a dat deja startul procesului de amenajare a unui grup sanitar în școala Podișor, comuna Bucșani, județul Giurgiu.

Preocupate de condițiile în care învață copiii lor, nici vedetele nu stau de-o parte. Astfel, Andra, artistă și mamă a doi copii, susține campania alături de Ela Crăciun și bloggeri cunoscuți din comunitățile active de părinți.

“Copiii au nevoie de condiții de igienă decente în școli. Este dreptul lor, nu un privilegiu, sunt absolut de acord cu asta. Ei trebuie să fie în siguranță, să se simtă confortabil, să nu le fie frig, să aibă un grup sanitar decent, cu un loc unde să se și spele pe mâini. Ca artist care vede zeci de localități mici și mari în fiecare an, știu ce dificultăți întâmpină mulți copii din România. Am fost și eu elev la rândul meu, știu cât de important este să ai acces la o toaletă decentă. Nu în ultimul rând, sunt mamă și îmi doresc pentru copiii mei condițiile cele mai bune. Nu știu ce aș simți dacă aș ști că sunt expuși zilnic riscurilor unei igiene precare existente în grupurile sanitare insalubre și nesigure. M-am alăturat acestui demers din dorința de a ajuta cât pot de mult la promovarea importanței igienei în școli”, a spus Andra.

Ministerul Educației Naționale invită școlile să se înscrie  aici pentru a oferi copiilor șansa unei igiene optime.

Dacă vrei să contribui la această cauză, astfel încât să nu mai existe nicio unitate de învățământ cu toalete în curte și condiții precare de igienă, poți face donații direct pe site sau în contul RO61BRDE410SV36413364100, deschis la BRD Agenția Piața Romană.

Domestos a donat fonduri de peste 60.000 euro pentru renovarea toaletelor din școlile și grădinițele din România, precum și produse Domestos pentru igienizarea acestora.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: