Business Creativitate Stiri

Dreamstime lansează competiția „Coperta Anului 2021 în România”, concurs dedicat pieței de carte

21 sept. 2021 2 min

Dreamstime lansează competiția „Coperta Anului 2021 în România”, concurs dedicat pieței de carte

Reading Time: 2 minute

Dreamstime, cea mai mare comunitate de fotografie stock din lume, a lansat competiția „Coperta Anului 2021 în România”, concurs dedicat pieței de carte din România.

„Aproximativ una din 50 de imagini licențiate Dreamstime ajunge să fie folosită pentru o carte. Pornim concursul nostru cu gândul și bucuria de a descoperi coperți de carte minunate, precum și pentru a aduce Dreamstime mai aproape de comunitatea designerilor de copertă de carte din România. Suntem onorați de câte ori vedem că o imagine Dreamstime ilustrează coperta unei cărți.”

Șerban Enache, fondator și CEO Dreamstime

La competiția „Coperta Anului 2021 în România” pot participa editurile sau graficienii care au publicat cărți cu coperți originale în perioada 2020-2021. Vor fi acceptate atât coperțile care folosesc materiale stock, cât și cele cu conținut exclusiv original.

Premiul special pentru cea mai bună creație va fi acordat de un juriu alcătuit din reprezentanții partenerilor, editorii Dreamstime, reprezentanți ai editurilor din România și specialiști din domeniu care vor vota coperta preferată. Locurile I-III vor fi alese și de comunitatea de utilizatori Dreamstime, prin vot online direct pe site-ul organizatorului.

Juriul va analiza o serie de elemente precum compoziția, culorile, fonturile alese pentru autor, titlul și eventualele subtitluri, originalitatea graficii și armonia elementelor alese, legătura dintre grafică, fonturi și subiect.

Cum poți participa

Fiecare participant, din partea unei edituri sau individual, poate înscrie maximum trei coperți de cărți deja publicate. Pot fi cărți din orice domeniu, în limba română și nu numai, cu condiția să fie publicate, în primă ediție sau re-editate, în România, în perioada 1 ianuarie 2020 – 30 septembrie 2021.

Designerii și graficienii freelance care au realizat coperta pot participa în locul editurii dacă au acordul acesteia sau au publicat independent.

Lucrările pot fi înscrise începând cu 15 septembrie, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 26 octombrie.

Premiul special în valoare de 3.000 de euro va fi acordat de Dreamstime, iar autorii celor mai frumoase trei coperți vor primi 2.000 de euro (Locul 1), 1.500 de euro (Locul 2) și 1.000 de euro (Locul 3). Competiția este organizată în parteneriat cu Cărturești și PressOne.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: