Companii MarComm Tech

Dreamstime sărbătorește cea de-a 20-a aniversare

8 sept. 2020 3 min

Dreamstime sărbătorește cea de-a 20-a aniversare

Reading Time: 3 minute

Dreamstime, cea mai mare comunitate de fotografie stock din lume, sărbătorește în această lună 20 de ani de existență. Domeniul Dreamstime.com a fost înregistrat în 2000 și, de atunci, compania a reinventat piața fotografiilor de stock încurajând un număr însemnat de fotografi talentați să se alăture industriei și să își fructifice munca și viziunea artistică.

În 2004, a ajuns în Top 3 jucători ai industriei și a continuat să experimenteze o creștere susținută și rapidă, evoluând de la câteva fotografii la peste 145 de milioane de fișiere în biblioteca sa online și culminând cu folosirea propriul AI – PhotoEye pentru filtrarea celor 3 milioane de fișiere aprobate lunar în 2020.

Încă de la înființare, Dreamstime a revoluționat continuu industria de fotografii stock lansând o serie de produse și opțiuni pentru a ajuta creativii să găsească conținut vizual la prețuri corecte rapid și ușor. De la licențe unice în industrie și aplicații dedicate, până la optimizarea aprofundată a căutărilor cu date generate de AI, Dreamstime folosește diverse caracteristici inovatoare pentru a-și comercializa conținutul de fotografie stock de înaltă calitate generat de comunitatea sa dinamică și diversă de peste jumătate de milion de fotografi, artiști și videografi din întreaga lume.

Prin rețeaua sa de afiliați, Dreamstime le-a permis partenerilor să se extindă, oferind instrumente ușor de utilizat pentru a vinde fotografii stock în peste 45 de țări, încă din 2005.

Odată cu izbucnirea pandemiei Covid-19, Dreamstime a anunțat în martie 2020 o serie de inițiative ale companiei pentru a-și ajuta clienții, de la opțiuni de amânare a abonamentelor, la abonamente gratuite sau reduse pentru ONG-uri și platforme educaționale care au nevoie de conținut vizual relevant. În plus, programul de afiliere Dreamstime a permis tuturor utilizatorilor să genereze venituri suplimentare și le-a asigurat contributorilor venituri constante în timp ce continuau să lucreze de la distanță și în siguranță.

Într-un timp în care crearea de conținut vizual nu mai este o nișă greu de accesat, iar oamenii pot găsi și descărca cu ușurință imagini de pe Internet, povestea de succes de 20 de ani a Dreamstime demonstrează că inovația, calitatea și abordarea centrată pe client fac o diferență considerabilă în industrie.

Din 2010, Dreamstime a lansat resurse de fotografii online suplimentare care oferă opțiuni media rafinate, bazate pe Big Data – megapixl.com – și imagini formatate special pentru a fi utilizate pe platformele de socializare – timelineimages.com. De asemenea, gestionează cea mai mare colecție de imagini gratuite din lume, asigurând o utilizare legală a acestora – stockfreeimages.com.

„Ultimii 20 de ani au fost palpitanți, ocazional provocatori, dar mai ales înălțători, deoarece iubim cu toții artele vizuale. Trăim într-o bibliotecă colorată, cu milioane de idei adunate de pe toate cele șase continente. Vom continua să lucrăm pentru a păstra Dreamstime acea casă prietenoasă a artiștilor și locul preferat de research al designerilor. Și acesta este un vis care merită visat cel puțin încă 20 de ani”, a spus Șerban Enache, CEO Dreamstime.

Ofertele speciale dedicate clienților Dreamstime includ un plan aniversar în ediție limitată, o reducere specială de 20% și o colecție de imagini comerciale atent curatoriate, pentru a fi licențiate gratuit, toate aceste acțiuni fiind programate să fie lansate pe tot parcursul lunii septembrie.

După inițierea unui stimul de ajutor COVID-19 și acordarea redevențelor cu o creștere de 10% la începutul acestui an, colaboratorii Dreamstime se vor bucura acum de un bonus exclusiv de 15 USD/utilizator afiliat și de un concurs foto dedicat aniversării.

Pentru a marca cea de-a 20-a aniversare, agenția și-a extins, de asemenea, linia de îmbrăcăminte de brand, adăugând noi articole de îmbrăcăminte în tendințe, precum și accesorii.

Dreamstime este cea mai mare comunitate de fotografie stock din lume cu peste 31 de milioane de utilizatori înregistrați până în prezent și peste 650.000 de artiști ce contribuie din întreaga lume. Biblioteca găzduiește peste 145 de milioane de imagini cu licență Royalty Free și peste 2 milioane de imagini gratuite. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: